Skip navigation MENU

Geplaatst op 07-01-2020 in MBO, Nieuwsarchief.

Bekijk en vergelijk de respons op JOB-monitor 2020

JOB-monitor 2020 is in volle gang. Met behulp van Qlik Sense hebben wij wederom een drietal visualisaties uitgewerkt rondom het verloop van de respons op de JOB-monitor. Op de portal van JOB-Monitor worden de responscijfers wekelijks geüpdatet. Onze Qlik Sense oplossing leest deze cijfers vervolgens automatisch in. Je kijkt dus altijd naar de meest actuele versie.

Onderstaande visualisatie toont het responsverloop in de tijd per onderwijsinstelling: door met je muis op een bolletje te gaan staan, zie je het responspercentage op genoemde datum.

Onderstaande visualisatie toont het responspercentage per instelling, je vergelijkt gemakkelijk het responsverloop met andere instellingen.

Onderstaande visualisatie toont de populatie van instellingen ten opzichte van het responspercentage: door met je muis op een bolletje te gaan staan, zie je de details.

Over de JOB-monitor

Elke twee jaar doet de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) onderzoek naar de tevredenheid van MBO-studenten. Dit onderzoek heet de JOB-monitor. Alle MBO-instellingen doen hier aan mee. In het schooljaar 2017-2018 heeft 55% van de MBO-studenten de JOB-monitor ingevuld.