Skip navigation MENU

Beperk thuiszitters met M@ZL-methodiek

Geplaatst op 08-05-2018 in MBO, Nieuwsarchief, VO.

Als school beperk je graag (geoorloofd) ziekteverzuim van je leerlingen. Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid biedt hiervoor een beproefde methode aan: M@ZL.

M@ZL-methodiek
M@ZL staat voor Medische Advisering van de Ziekgemelde Leerling. Met M@ZL werken JGZ-organisaties, scholen en leerplicht samen waardoor pro-actief wordt gereageerd op signalen voor zorgwekkend ziekteverzuim. Met behulp van de Onderwijs Analyse App zie je direct welke leerlingen zeven opeenvolgende dagen ziek zijn of zich in de afgelopen twaalf weken vier keer ziek hebben gemeld. Met dit inzicht kun je direct starten met het 6-stappenplan van M@ZL. 

Onderwijs Analyse App
Binnen de Onderwijs Analyse App zie je op twee schermen het ziekteverzuim terug. Op het operationeel dashboard – onder de tab Dashboard – heb je rechtsonder direct inzicht in de langste ziekteduur en de frequentie van ziekmeldingen per leerling.  Het scherm Ziek(meldingen) onder de tab Gedrag biedt een detailoverzicht. Deze weergave is standaard ingesteld conform de M@ZL-methodiek. Uiteraard is het ook mogelijk deze aan te passen naar het verzuimprotocol van jouw school. Door gebruik te maken van de draaiknop, zie je bijvoorbeeld eenvoudig per klas welke leerlingen frequent of langdurig ziek zijn.

 

scherm met grafische weergave van ziekteduur en frequentie

 

 

Neem contact op over de mogelijkheden