Skip navigation MENU

Geplaatst op 14-06-2017 in Nieuwsarchief, VO.

Examenresultaten: ‘Bladwijzers van de maand’

Voor gebruikers van de Rendementen App kunnen wij een standaard bladwijzer van de maand klaarzetten. Wij noemen dit ´standaard´ omdat deze door ons is samengesteld, maar u kunt deze standaard ook gebruiken als basis voor uw eigen rapportage door kolommen toe te voegen of juist weg te laten. Wij zetten maandelijks een nieuwe rapportage klaar in de Rendementen App. In het menulint bovenin de Rendementen App vindt u deze rapportage als bladwijzer terug. Dit is echter een tijdelijke bladwijzer. Wilt u deze bladwijzer ook in de toekomst gebruiken dan kunt u deze opnieuw opslaan als bladwijzer met een andere naam. Eventueel nadat u de rapportage naar wens heeft aangepast.

Bladwijzers examenresultaten
In verband met de examenuitslag zetten wij deze maand een aantal bladwijzers klaar voor het analyseren van examenresultaten. Met deze bladwijzers kunt u direct zien wat uw slagingspercentages zijn of de resultaten analyseren per vak. De bladwijzers staan op 17 juni voor u klaar in de Rendementen App. Met de eerste bladwijzer kunt u per vak precies zien hoe de examens gemaakt zijn, dit wordt tegelijk vergeleken met de benchmark en u ziet waar u staat ten opzichte van andere scholen. De tweede bladwijzer toont de ontwikkeling van slagingspercentages over de laatste jaren en de derde bladwijzer toont een overzicht van alle afdelingen met het gemiddelde CE, de benchmark, het slagingspercentage en de percentielscore.

Examenresultaten onder de rubriek ‘cijfers’
Alle bladwijzers zijn een overzicht op het rapportage tabblad, deze kunt u naar wens zelf verder aanvullen met extra dimensies of meetwaarden. Onder de rubriek ‘cijfers’ in de Rendementen App kunt u ook uw resultaten analyseren of de tabbladen voor examencijfers. De percentielscore geeft aan waar uw afdeling staat ten opzichte van andere scholen. Een score van 25 betekent dat 25% van de scholen lager scoort en 75% hoger scoort dan u. Binnen de Rendementen App wordt onderscheid gemaakt tussen ‘percentiel per vak’ en percentiel per schoolsoort. Log in op het MMP om hierover meer te lezen op de community. Cijfers in de benchmark kunnen in het begin wat fluctueren. Iedere dag wordt te berekening opnieuw gedaan, u kijkt altijd naar de meest actuele berekening.

Hulp nodig bij het analyseren van examenresultaten?
Met trainingen, praktijkbegeleiding of hands on ondersteuning kunnen wij u helpen met het maken van de door u gewenste standaard rapportages. Hiervoor kunt u contact op nemen met support & services van TIG via telefoonnummer 030 – 2740626. Uiteraard kunt u ook meer informatie vinden in de handleiding van de Rendementen App of op de community.

Rapportagetabblad
Ook in de vernieuwde Rendementen App beschikt u nog altijd over een flexibel in te zetten rapportagetabblad. Hier kunt u uw eigen rapportages samenstellen opslaan en indien gewenst afdrukken of exporteren. Het rapportagetabblad stelt u in staat om eenvoudig eigen rapportages samen te stellen. U kunt zelf kiezen welke gegevens u wilt inzien en welke invalshoeken u daarvoor wilt gebruiken. Rapportages kunt u ook opslaan als ‘bladwijzer’ en delen met collega’s.