Skip navigation MENU

Geplaatst op 26-05-2017 in Nieuwsarchief, VO.

Examenuitslag analyseren? Deze tips helpen u op weg

Met de examenuitslag in het verschiet breekt niet alleen voor leerlingen, maar ook voor docenten en schoolleiding een spannende periode aan. Omdat alle examens landelijk gelijk zijn is het een uitgelezen kans om de score te vergelijken met andere scholen. Met onze CE Benchmark kan dat snel en eenvoudig, maar waarschijnlijk wilt u uw uitslagen verder onderzoeken. We helpen u met het MMP graag op weg. Zo zorgen wij met deze tips dat u na de uitslag direct van start kunt gaan.

Tip 1: Gebruik onze standaardbladwijzers

Om de examenresultaten direct te analyseren staan in de MMP Rendementen App vanaf maandag 29 mei een drietal bladwijzers voor u klaar: examenresultaten per vak, examenresultaten per afdeling en slagingspercentages. Zodra de uitslagen bekend zijn, kunt u met deze bladwijzers direct aan de slag. Daarnaast kunnen deze bladwijzers worden gebruikt voor uw eigen rapportages. Zo kunt u de bladwijzers naar eigen inzicht aanpassen, bijvoorbeeld door het toevoegen of weglaten van kolommen. Wilt u gebruikmaken van deze bladwijzers? In het menulint bovenin de Rendementen App vindt u deze rapportages als bladwijzers terug.

Tip 2: Benchmarks en trends 

Verkrijg inzicht in de eigen scores afgezet tegen de landelijke examenresultaten. Met het Rendementen App is het mogelijk resultaten te analyseren en te vergelijken met de landelijke benchmark. Hiervoor bieden wij zowel de CE Benchmark als de SE Benchmark aan. Zo plaatst u de behaalde scores in perspectief. Want hoe goed een bepaalde score daadwerkelijk is, hangt natuurlijk ook af van de context. Zo is het mogelijk dat hetzelfde cijfer bij het ene vak ver boven en bij een ander vak ver onder het landelijk gemiddelde ligt. Ook trendanalyses in de Rendementen App helpen cijfers in de juiste context te plaatsen. Hiermee kunt u namelijk beoordelen of een specifiek resultaat een incident is of dat er sprake is van een trend. Doorgaans vormen deze analyses een geschikt vertrekpunt voor onderbouwde reflecties en interessante besprekingen.

Tip 3: Zorg voor voldoende kennis in huis

Een goed begin is het halve werk. Zorg daarom voor een goede voorbereiding en voldoende kennis om direct na binnenkomst van de uitslag van start te gaan met analyseren. Met deze tips en bladwijzers helpen wij u op weg. Maar het analyseren van examenresultaten is geen dagelijkse kost. Daarom is er tijdens de landelijke cursusdagen van 16 en 21 juni extra aandacht voor de analyse van examenresultaten. De landelijke cursusdagen zijn bovendien geschikt om uw MMP-kennis op te frissen en voor ad hoc-vraagstukken rondom de examens. U kunt zich aanmelden door op de onderstaande afbeelding te klikken.

ACTIE: Tweede deelnemer, halve prijs

Om u tegemoet te komen en ervoor te zorgen dat er binnen uw instelling voldoende kennis in huis is, bieden wij de mogelijkheid aan om de tweede cursist van uw instelling voor de halve prijs te laten deelnemen. Hierdoor betaalt iedere tweede deelnemer in plaats van € 275,- slechts € 137,50.

Daarnaast is het mogelijk met een consultant hands-on aan de slag te gaan met uw eigen vraagstukken. Daarvoor kunt u met ons contact opnemen voor training of ondersteuning bij u op locatie.