Skip navigation MENU

Inspiratie- en trainingsevent Kwaliteitscholen plug-in

Geplaatst op 16-01-2018 in Nieuwsarchief, VO.

Direct sturen op het verbeteren van resultaten dankzij een prognose voor het Inspectie-oordeel voor 2019. Die kan met de Kwaliteitscholen plug-in worden toegevoegd aan de Onderwijs Resultaten App. Deze functionaliteit is ontwikkeld in samenwerking met de Willibrord Stichting en Kwaliteitscholen.  Tijdens het inspiratie- en trainingsevent van 20 februari vertelt Richard Spithoven hoe de Willibrord Stichting met deze prognose werkt. Aansluitend op de inspiratiesessie volgt de training ‘’Werken met het Inspectiekader’’.

Om te komen tot een prognose voegt Willibrord met de Kwaliteitscholen plug-in de verwachte onderwijspositie van de leerlingen op 1 oktober 2018 toe aan de Onderwijs Resultaten App. Daarmee wordt de prognose van het Inspectie-oordeel voor 2019 berekend. “Omdat het verwachte oordeel al gedurende het schooljaar bekend is, is er nog gelegenheid om heel gericht bij te sturen”, aldus Spithoven. “In plaats van inzicht achteraf kun je sturen op het toekomstig resultaat.”

Voor het invullen van de prognose wordt gebruik gemaakt van een standaard onderzoek van Kwaliteitscholen, welke via de Kwaliteitscholen Plug-in wordt toegevoegd aan de Onderwijs Resultaten App. De prognose-functionaliteit is beschikbaar vanaf de Onderwijs Resultaten App 1.2.

Tijdens het inspiratie- en trainingsevent licht Richard Spithoven van de Willibrord Stichting toe hoe zij sturen op onderwijsresultaten. De prognose-functionaliteit komt in de aansluitende training ‘’Werken met het Inspectiekader’’ uiteraard ook aan bod.

 

Programma en aanmelden voortgezet onderwijs
10:00 Inloop
10:15 Start programma:

  • Sturen op onderwijsresultaten 2019 door Richard Spithoven
  • Demo Kwaliteitscholen plug-in en Onderwijs Resultaten App
  • Update MMP

12:15 Netwerklunch
13:00 Training

 

Locatie:
Fast Lane Benelux
Burgemeester Verderlaan 11
3544 AD Utrecht