Skip navigation MENU

Inspiratiesessie Onderwijsopbrengsten door de ogen van een datascientist

Geplaatst op 19-09-2019 in Nieuwsarchief, VO.

Tijdens deze inspiratiesessie combineren we het onderzoek van onze datascientist met de nieuwe mogelijkheden van de Onderwijs Resultaten App en laten we je zien hoe je als schoolleider of datacoach grip kunt krijgen op het onderwijsresultatenmodel van de Inspectie van het Onderwijs. 

Datascience brengt nieuwe inzichten
Met het onderwijsresultatenmodel heeft de Inspectie gekozen voor een balanced scorecard model dat recht doet aan de onderwijsvisie van scholen. Anders gezegd; keuzes in de onderbouw hebben effect op de bovenbouw. Dit leidt op scholen tot praktische vragen als; wat betekent dit voor onze school en wat is de kans dat een – in de onderbouw opgestroomde leerling – in de bovenbouw weer afstroomt of blijft zitten? Deze en andere vragen zijn uitgezocht door onze Datascientist Erika van Lier.

Erika gaat in op de effecten van de Inspectie-indicatoren op elkaar en kijkt naar de impact op de leerling. Om dit inzichtelijk te maken, heeft ze het opbrengstenmodel van de Inspectie toegepast op de volledige loopbanen van leerlingen. Dit in tegenstelling tot de Inspectieberekening waarbij de jaarlijkse berekening met als peilmoment 1 oktober wordt gevolgd en niet de cohorten. Dat levert inzichten op die we graag met je delen. Lees alvast meer over de inzet van Data Science.

Nieuwe Onderwijs Resultaten App
Per 27 september 2019 is de nieuwe Onderwijs Resultaten App beschikbaar. Naast kleine optimalisaties zijn er ook nieuwe mogelijkheden toegevoegd. Zo zijn op het dashboard naast het eindoordeel ook waarschuwingen en attenderingen zichtbaar gemaakt. Daarmee is het nog eenvoudiger om vroegtijdig te signaleren dat actie nodig is. We vertellen graag meer over de mogelijkheden.

In het afgelopen jaar heeft een aantal scholen al geëxperimenteerd met het prognosticeren van de onderwijsopbrengsten. Door vroegtijdig, tot wel 1,5 jaar voordat het oordeel van de Inspectie komt, inzage te hebben in de te verwachten opbrengsten, neemt het urgentiebesef toe. Hierdoor kunnen duurzame interventies ingezet worden om zoveel mogelijk leerlingen een ononderbroken loopbaan te garanderen. In de nieuwe Onderwijs Resultaten App kun je nog eenvoudiger prognoses maken en bijstellen. Tijdens de inspiratiesessie laat Richard Spithoven zien hoe dit werkt en wat je er mee kunt.

Datum/tijd

Je wordt van harte uitgenodigd om op dinsdag 19 november van 10:30-12:30 uur onze inspiratiesessie bij te wonen en tijdens de aansluitende, gezamenlijke lunch na te praten. Ben je klant van ons? Dan zijn zowel de inspiratiesessie als de lunch gratis. Je kunt je aanmelden via onderstaande button. Ben je geen klant? Of kun je niet aanwezig zijn bij de inspiratiesessie? Neem dan contact met ons op. Doorgang van de inspiratiesessie vindt plaats bij voldoende aanmeldingen.

Locatie

Trainingscentrum Amersfoort, Van Asch van Wijckstraat 55 in Amersfoort. Deze locatie is zowel met de auto als met de trein goed te bereiken. Er is voldoende parkeergelegenheid in de nabij gelegen parkeergarage en vanaf station Amersfoort loop je in circa 5 min. naar het trainingscentrum.

AANMELDEN VOOR INSPIRATIESESSIE

Contact

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op, bel 085 018 51 50 of mail naar info@tignl.eu.