Skip navigation MENU

'Ook in het MBO kiezen steeds meer instellingen voor standaarden'

Geplaatst op 12-12-2017 in MBO, Nieuwsarchief.

In het MBO wordt steeds vaker gekozen voor de standaardoplossingen van TIG. Eerder kozen instellingen ervoor om stuurinformatie-oplossingen in eigen beheer te ontwikkelen. Veel MBO’s zien nu in dat onderwerpen die bij hen spelen, ook bij andere instellingen spelen. Er zijn veel overeenkomsten in de informatiebehoefte. Door jarenlange ervaring en aanwezigheid in het onderwijs bieden de standaardoplossingen van TIG in veel gevallen uitkomst. Deze oplossingen worden continu doorontwikkeld op basis van wensen en ontwikkelingen in de markt. De laatste toevoeging in ons portfolio is het Management Dashboard, waarin de verschillende domeinen samenkomen.

Deze ontwikkeling hebben we eerder in het voortgezet onderwijs ook gezien”, aldus directeur Maarten van der Hoek. “De aandacht verschuift van wat scholen uniek maakt, naar wat ze gemeenschappelijk hebben. Dan komen ze tot de slotsom dat er veel overeenkomsten zijn in de informatiebehoefte voor zaken als HR, financiën, aanmeldingen, onderwijsopbrengsten en VSV.

Management Dashboard
TIG biedt verschillende standaard Apps aan voor het MBO. Nieuw is het standaard Management Dashboard dat als een ‘schil’ over de andere standaard Apps gelegd kan worden. Zo hebben bestuur en directie direct toegang tot gegevens uit de HR-, Financieel-, en EduArte App, Resultatenbox en Job-monitor. De gegevens moeten wel al ontsloten zijn middels één van de standaardoplossingen van TIG. Nieuwsgierig? Op woensdag 31 januari organiseren wij een inspiratiesessie over het Management Dashboard en standaard Apps van TIG. Meer informatie en aanmelden? Klik hier. Kun je niet wachten? Bekijk de preview onder dit bericht of vraag meer informatie aan over het Management Dashboard.

Releases
Naast het nieuwe Management Dashboard worden ook bestaande Apps doorontwikkeld. Zo is de HR App 3.1 uitgebracht. Bekijk in de video over de vernieuwde HR App hoe je nog sneller kunt analyses kunt maken.

Preview Management Dashboard

Management Dashboard - overview

Een overzicht met stand van zaken op indicatoren per locatie

Management Dashboard - Indicator schoolklimaat

Indicator veilig schoolklimaat

Management Dashboard - indicator percentage onvoldoende opleidingen

Indicator – Percentage onvoldoende opleidingen