Skip navigation MENU

Geplaatst op 13-01-2017 in MBO, Nieuwsarchief.

Kennissessie rapporteren met Qlik een succes

De interactieve dashboard- en analyseoplossingen van Qlik zijn een begrip in de sector. Vanwege een toenemende vraag naar het invullen van de rapportagebehoefte organiseerden wij op woensdag 15 februari hebben wij de kennis- en inspiratiesessie “Rapporteren met Qlik”.

Tijdens deze kennis- en inspiratiesessie hebben specialisten van TIG een demonstratie gegeven van de rapportagemogelijkheden binnen het Qlik portfolio. Zo is de rapportagefunctionaliteit binnen QlikView aan bod gekomen en is ingegaan op de data-storytelling functionaliteit binnen Qlik Sense. Voor het vormgeven van meer geavanceerde rapportages is Qlik NPrinting de aangewezen tool. Hiermee is het mogelijk om objecten uit verschillende documenten weer te geven in één rapportage. Rapportages kunnen worden vormgegeven met behulp van PowerPoint, Excel en Word, maar het is ook mogelijk om een PixelPerfect rapportage volledig naar wens in te richten.

Met Qlik NPrinting is het bovendien mogelijk rapportages via de mail te distribueren; te publiceren in de news-stand zodat gebruikers het zelf op kunnen halen; of klaar te zetten en in te plannen voor toekomstige distributie. Tijdens de demonstratie van Qlik NPrinting in het tweede deel van de inspiratiesessie zijn deze functionaliteiten volop aan bod gekomen.