Skip navigation MENU

Landelijke training op 12 of 19 februari 2019
Optimale inzet lente- of zomerschool

Geplaatst op 22-01-2019 in Nieuwsarchief, VO.

Lente- of zomerscholen kun je inzetten om leerlingen die anders zouden blijven zitten, alsnog een kans te bieden om over te gaan naar het volgende leerjaar. De overheid subsidieert € 450,- per VO-leerling voor het zelf organiseren of uitbesteden van een lente- of zomerschool. De subsidie-aanvraag dient vóór 8 maart ingediend te zijn. Maar hoe pak je een lente- of zomerschool goed aan en hoe zorg je voor een goed resultaat?

In de landelijke training ‘’Optimale inzet lente- of zomerschool” neemt onze trainer Richard Spithoven je mee in dit traject. Het aangeven van het aantal leerlingen bij de subsidie-aanvraag op basis van een prognose is een. De mogelijkheden van de lente- of zomerschool zo goed mogelijk benutten is twee. Hoe zorg je ervoor dat de juiste leerlingen optimaal van deze mogelijkheden kunnen profiteren?

Tijdens deze bijeenkomst leer je:

  • Verschillende ervaringen kennen van deelnemers bij de lente- en/of zomerschool.
  • Welke gegevens nodig zijn voor de subsidie-aanvraag.
  • Te bepalen voor welke afdelingen of leerjaren de middelen uit de subsidie de meeste winst kunnen opleveren, afhankelijk van het type school en de opbrengsten van school.
  • De leerlingen te selecteren welke de meeste potentie hebben om met de lente- en/of zomerschool alsnog over te kunnen gaan.
  • Voor welk(e) vak(ken) deze leerlingen de meeste kans hebben om alsnog over te kunnen gaan. Dit is afhankelijk van de huidige cijferlijsten, in combinatie met bijvoorbeeld de scores van Cito en gegevens uit het gedrag van leerlingen. U leert overzichten te maken die u kunt bespreken met een afdelingsleider of mentor op school.
  • Patronen aan te wijzen. Welke groepen leerlingen en vakken zorgen voor leerlingen die achterblijven? Dit levert naast een gerichte aanpak ook stuurinformatie voor school op. De lente- en/of zomerschool geeft een eenmalige boost aan de resultaten van de leerlingen. Hoe kunt u ook structureel werken aan het monitoren van leerlingen en het verlenen van gerichte zorg aan risicoleerlingen?
  • Het organiseren van de lente- en/of zomerschool. Het mobiliseren van leerlingen en docenten of het uitbesteden bij een externe organisatie.

Datum/tijd

Je kunt de landelijke training volgen op 12 of 19 februari 2019 van 13:15 – 16:15 uur. De lunch is inbegrepen, deze begint om 12:45 uur.

Locatie

Trainingscentrum Amersfoort, Van Asch van Wijckstraat 55 in Amersfoort. Deze locatie is zowel met de auto als met de trein goed te bereiken. Er is voldoende parkeergelegenheid in de nabij gelegen parkeergarage en vanaf station Amersfoort loop je in circa 5 min. naar het trainingscentrum.

Prijs

€ 355,00 per persoon voor een dagdeel. Dit bedrag is vrijgesteld van BTW. Doorgang van deze training vindt plaats bij voldoende inschrijvingen.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor deelnemers die werken met het MMP. Je dient tijdens de training te beschikken over een inlogaccount voor de Onderwijs Analyse App, omdat je tijdens de training direct analyses maakt.

Contact

Deze training heeft reeds plaatsgevonden. Wil je in de toekomst deelnemen aan deze training? Of heb je een andere vraag met betrekking tot deze training? Neem gerust contact met ons op via info@tignl.eu of bel +31 (0) 85 018 51 50.

Heb je collega’s met wie je deze training wilt volgen? Wij geven de training ook op locatie!

TRAINING OP LOCATIE AANVRAGEN