Skip navigation MENU

Geplaatst op 16-02-2017 in Nieuwsarchief, VO.

Onderbouw strategisch HRM beleid met nieuwe SHRM App

Vanaf maart is de nieuwe SHRM App beschikbaar op het MMP. Deze plug-and-play oplossing biedt met verschillende dashboards en analyses waardevolle inzichten bij actuele SHRM vraagstukken. Het onderdeel bevoegdheden geeft dagelijks inzage in het aandeel bevoegd gegeven lessen. Het SPP gedeelte ondersteunt verschillende scenario’s om de toekomstige personeelsbehoefte in kaart te brengen.

“Om echt invulling te geven strategisch HRM moet grote hoeveelheden onderwijs en HR data gecombineerd worden. Dat gaat echt om Big Data. Het is heel mooi dat wij met de SHRM App nu de eerste scholen geheel geautomatiseerd inzichten kunnen geven die voorheen te arbeidsintensief waren, maar wel de onderbouwing zijn om een tijdelijk contract niet te verlengen of juist te gaan werven”, aldus Mark Wisman, manager VO van TIG.

Veelbesproken onderwerpen als SPP en bevoegdheden in SHRM App
In de afgelopen jaren is het belang van Strategische PersoneelsPlanning (SPP) regelmatig benadrukt, onder meer door de VO-raad. Er wordt ook al langere tijd gesproken over regelgeving ten aanzien van bevoegd gegeven lessen. Monitoren op basis van actuele gegevens betekent dat u tijdig kunt bijsturen. Tot op heden was een steekproef op basis van oude gegevens,  de best mogelijke benadering van  het aandeel onbevoegd gegeven lessen. Dat is nu veranderd. In de SHRM App kunt u het aandeel (on)bevoegd gegeven lessen dagelijks monitoren op basis van actuele gegevens.

Bekijk de SHRM App bij de inspiratiesessie ‘bevoegdheden en SPP’ of op het VO Congres
Wilt u meer weten over de SHRM App? Op 15 maart vindt het inspiratie-  en trainingsevent ‘bevoegdheden en SPP’ plaats. De inspiratiesessie word verzorgd door Martin Gillissen van Ons Middelbaar Onderwijs (OMO). De SHRM  App is op verzoek van enkele VO-besturen, waaronder OMO, ontwikkeld. Gillissen was als een van de initiators nauw betrokken bij de ontwikkeling  van het bevoegdheden onderdeel van de SHRM  App. In de middag vindt er een verdiepende training voor de HR App plaats. Uiteraard zijn wij ook aanwezig op het VO Congres, wij vertellen u hier ook graag meer over de SHRM App.

Preview
Hieronder ziet u al enkele afbeeldingen van de SHRM App.