Financieel Expert

Als financial in het onderwijs kun je eigenlijk niet meer zonder BI. Als financieel adviseur van de schoolleiding zijn actuele overzichten, scherpe (trend)analyses en direct antwoord op ad-hoc vragen onmisbaar geworden om operationeel, maar ook strategisch je rol te pakken.

De cursus Financieel Expert is een praktijkgerichte cursus om jouw werk efficiënter en doelmatiger te maken. Tijdens de cursus leer je stapsgewijs de Financieel App kennen, zelf analyses en overzichten maken en leer je hoe je deze begrijpelijk maakt voor directeuren, MR en RvT. Ook leer je hoe je de Financieel App gebruikt om arbeidsintensieve taken zoals het maken van kasstroomoverzichten, eenvoudiger maakt.

In iedere sessie zoomen we in op een specifiek thema zoals het analyseren van de uitputting of het maken van begrotingen. Zo breid je geleidelijk je kennis en vaardigheden uit. Tussen de bijeenkomsten door pas je de opgedane ervaring in je eigen praktijk toe. Uiteraard bespreken we je ervaringen, zo is er ruimte voor kennisdeling en leer je met deelnemers van andere scholen van elkaars best practice.

Leerdoelen

• Je bent in staat om de Financieel App te bedienen en zelf overzichten en analyses te maken met de Financieel App.
  • Je kent de onderwerpen en mogelijkheden van de Financieel App.
  • Je kunt als sparringpartner een adviesgesprek voeren en onderbouwen met data. Je leert hoe je een goed gesprek voert met behulp van de Financieel App.
  • Je kunt ad-hoc vragen (tijdens een adviesgesprek) direct beantwoorden met de Financieel App
  • Je leert hoe je als financieel adviseur met de andere gebruikers van de Financieel App binnen school kunt samenwerken.
  • Je kent de configuratie-opties om de Financieel App voor jou(w organisatie) naar wens in te stellen.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor stafmedewerkers Financiën (afdelingshoofd, controller).

Deelname-eisen

Je dient tijdens de cursus te beschikken over een inlogaccount voor de Financieel App, omdat je tijdens de cursus direct analyses maakt.

Datum/tijd

De eerste bijeenkomst van deze landelijke cursus in 4 dagdelen, vindt plaats op dinsdag 11 februari 2020. De data van de overige bijeenkomsten zijn als volgt: dinsdag 26 mei 2020, dinsdag 22 september 2020 en dinsdag 17 november 2020. Alle bijeenkomsten beginnen om 9:15 uur en eindigen om 12:15 uur.

Locatie

Trainingscentrum Amersfoort, Van Asch van Wijckstraat 55 in Amersfoort. Deze locatie is zowel met de auto als met de trein goed te bereiken. Er is voldoende parkeergelegenheid in de nabij gelegen parkeergarage en vanaf station Amersfoort loop je in circa 5 min. naar het trainingscentrum.

Prijs

De cursus kost € 1.250,- per persoon voor vier dagdelen (vrijgesteld van BTW). Kom je samen met een collega dan profiteer je van nog eens 20% korting en kost de training slechts € 999,- per persoon. Doorgang van deze training vindt plaats bij voldoende inschrijvingen.

Contact

Heb je vragen? Neem contact met ons op, bel 085 018 51 50 of mail naar info@tignl.eu

AANMELDEN VOOR CURSUS TRAINING OP LOCATIE AANVRAGEN