Skip navigation MENU

Effectieve leerlingbespreking met MMP

In de training ‘’Effectieve leerlingbespreking met MMP” leer je hoe je de Onderwijs Analyse App op het MMP succesvol inzet tijdens leerlingbesprekingen.

Leerdoel en onderwerpen

In deze training leer je hoe je het verzamelen en bespreken van gegevens voor de leerlingbespreking met het MMP kunt vereenvoudigen. Geen gedoe met overzichten samenstellen. Werk paperless en naar data-geïnformeerde besluitvoering. De data moeten in een oogopslag een helder beeld geven, zodat er tijd is om concrete acties te kunnen bespreken. Tijdens deze training gaan we in op:

  • De mogelijkheden van het leerlingdashboard en het leerlingoverzicht in de voorbereiding van de leerlingbespreking.
  • Het inzetten van het leerlingdashboard en het leerlingoverzicht tijdens de leerlingbespreking om met een aantal klikken inzicht te krijgen in de klas als geheel en de (bespreek)leerlingen in het bijzonder.
  • Het in beeld brengen van risicoleerlingen en topleerlingen om prioritering aan te brengen in bespreekgevallen ter voorbereiding van de bespreking. Deelnemers leren hoe ze in de voorbereiding het gesprek kunnen voeren met afdelingsleiders, teamleiders en mentoren.
  • Verdiepende analyses met LVS toetsen (waar mogelijk).
  • Mogelijkheden van Kwaliteitscholen om de mening en aanwijzingen van docenten vooraf te inventariseren (voor scholen met de kwaliteitscholenplugin). Ook hier is het mogelijk om prioriteit aan te brengen zodat vakdocenten niet alle leerlingen van commentaar hoeven te voorzien.

Tijdens de training verkennen we de mogelijkheden die het MMP biedt om de leerlingbespreking effectief voor te bereiden en uit te voeren. We wisselen met elkaar uit hoe je dit via een pilot kunt invoeren en geven tips om de eerste stappen te zetten binnen je schoolorganisatie.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor deelnemers die werken met de Apps op het MMP.

Deelname-eisen

Je dient tijdens de training te beschikken over een inlogaccount voor de Onderwijs Analyse App, omdat je tijdens de training direct analyses maakt.

Duur

De landelijke training Effectieve leerlingbespreking met MMP wordt in een dagdeel gegeven.

Datum/tijd

De landelijke training Effectieve leerlingbespreking met MMP vindt plaats op 12 mei 2020 van 9:15-12:15 uur.

Locatie

Trainingscentrum Amersfoort, Van Asch van Wijckstraat 55 in Amersfoort. Wij adviseren om met de trein te komen. De locatie is op 5 min. loopafstand van station Amersfoort. Mocht je ervoor kiezen om met de auto te komen, dan kun je betaald parkeren in een van de omliggende parkeergarages.

Prijs

€ 355,- per persoon. De bedragen zijn vrijgesteld van BTW. Doorgang van deze training vindt plaats bij voldoende inschrijvingen.

Contact

Heb je vragen? Neem contact met ons op, bel 085 018 51 50 of mail naar info@tignl.eu

AANMELDEN VOOR TRAINING TRAINING OP LOCATIE AANVRAGEN

Terug naar Trainingen en Events