Skip navigation MENU

Effectieve leerlingbespreking met MMP

In de training ‘’Effectieve leerlingbespreking met MMP” leer je hoe je de Onderwijs Analyse App op het MMP succesvol inzet tijdens leerlingbesprekingen.

Leerdoel en onderwerpen

In deze bijeenkomst leer je hoe je het verzamelen en bespreken van gegevens voor de leerlingbespreking met het MMP kunt vereenvoudigen. Geen gedoe met overzichten samenstellen. Werk paperless en naar datageïnformeerde besluitvoering. De data moeten in een oogopslag een helder beeld geven, zodat er tijd is om concrete acties te kunnen bespreken. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we in op:

  • De mogelijkheden van het leerlingdashboard en het leerlingoverzicht in de voorbereiding van de leerlingbespreking.
  • Het inzetten van het leerlingdashboard en het leerlingoverzicht tijdens de leerlingbespreking om met een aantal klikken inzicht te krijgen in de klas als geheel en de (bespreek)leerlingen in het bijzonder.
  • Het in beeld brengen van risicoleerlingen en topleerlingen om prioritering aan te brengen in bespreekgevallen ter voorbereiding van de bespreking. Deelnemers leren hoe ze in de voorbereiding het gesprek kunnen voeren met afdelingsleiders, teamleiders en mentoren.
  • Verdiepende analyses met LVS toetsen (waar mogelijk).
  • Mogelijkheden van Kwaliteitscholen om de mening en aanwijzingen van docenten vooraf te inventariseren (voor scholen met de kwaliteitscholenplugin). Ook hier is het mogelijk om prioriteit aan te brengen zodat vakdocenten niet alle leerlingen van commentaar hoeven te voorzien.

Deze training bestaat uit twee dagdelen. Tijdens de eerste bijeenkomst verkennen we de mogelijkheden die het MMP biedt om de leerlingbespreking effectief voor te bereiden en uit te voeren. Vervolgens bereid je een pilot op je eigen school voor. Tijdens de tweede bijeenkomst bespreken we de ervaringen van de pilot en wisselen we met elkaar uit hoe je dit schoolbreed in kunt voeren en kunt verankeren in de schoolorganisatie.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor deelnemers die werken met de Apps op het MMP.

Deelname-eisen

Je dient tijdens de training te beschikken over een inlogaccount voor de Onderwijs Analyse App, omdat je tijdens de training direct analyses maakt.

Datum/tijd

De training Effectieve leerlingbespreking met MMP bestaat uit twee dagdelen en vindt plaats 7 november 2019 en 23 januari 2020.  We starten om 13:15 uur en eindigen om 16:15 uur.

Locatie

Trainingscentrum Amersfoort, Van Asch van Wijckstraat 55 in Amersfoort. Deze locatie is zowel met de auto als met de trein goed te bereiken. Er is voldoende parkeergelegenheid in de nabij gelegen parkeergarage en vanaf station Amersfoort loop je in circa 5 min. naar het trainingscentrum.

Prijs

€ 555,- per persoon. De bedragen zijn vrijgesteld van BTW. Doorgang van deze training vindt plaats bij voldoende inschrijvingen.

 

VOLG TIJDENS LANDELIJKE TRAINING          TRAINING OP LOCATIE AANVRAGEN

Terug naar Trainingen en Events