Skip navigation MENU

HR Expert

Op het gebied van personeelsbeleid hoeven we je waarschijnlijk niets meer te vertellen. Maar hoe eenvoudig pas jij data(analyses) toe in je werk?

Binnen veel scholen wordt het meetbaar maken van HR-beleid steeds belangrijker. Waar HR voorheen een meer uitvoerende rol had wordt van HR-professionals tegenwoordig vaker een adviserende rol verwacht. Dit vraagt om een andere werkwijze waarin het cijfermatig onderbouwen van HR-doelstellingen en – resultaten belangrijker wordt. Tijdens de cursus HR Expert leer je hoe je deze rol op een waardevolle en efficiënte manier vervult met behulp van datafeedback en de HR App. 

Leerdoelen en onderwerpen

Tijdens de cursus HR Expert leer je in 4-dagdelen hoe je data-analyse en datafeedback kan inzetten in de praktijk. Iedere sessie zoomen we in op een specifiek HR-thema zoals formatie, verzuim en personeelsverloop. Tijdens deze sessies vergroot je je analysevaardigheden door voor jouw organisatie de huidige HR-practices in kaart te brengen met behulp van de HR App. Je analyseert wat er gebeurt en waarom het gebeurt. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je kunt onderzoeken of leeftijd, wel of geen functiewijzigingen/promoties en aantal jaren in dienst invloed hebben op de uitstroom. Ook leer je hoe je als HR gericht advies kan geven aan de lijn ondersteund door data. We gaan in op de meest voorkomende argumentatie bij het bespreekbaar maken van de data en hoe je hier als HR-professional op kunt reageren in de gesprekken die je voert. We werken daarbij aan data-geïnformeerde gespreksvaardigheden: hoe voer je een goed gesprek met data? Na de cursus heb je een gedegen basis om te werken aan een data-geïnformeerd HR-praktijk.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor stafmedewerkers HR (afdelingshoofd, analist, adviseur, personeelsadviseur).

Deelname-eisen

Je dient tijdens de cursus te beschikken over een inlogaccount voor de HR App, omdat je tijdens de cursus direct analyses maakt. Kennis van statistiek is niet noodzakelijk.

Studiebelasting

We stellen geen eisen aan de studietijd buiten de cursusbijeenkomsten. Wel is er volop achtergrond- en oefenmateriaal beschikbaar en krijg je praktische opdrachten om tussentijds uit te voeren. Je bepaalt zelf wat hiervan voor jou waardevol is en waar je tijd in investeert. De meeste deelnemers besteden ongeveer een dagdeel naast iedere bijeenkomst aan zelfstudie en de opdrachten.

Duur

De landelijke cursus HR Expert wordt in vier dagdelen gegeven.

Datum/tijd

Houd onze website in de gaten voor nieuwe data of neem hierover contact met ons op.

Locatie

De cursus wordt gegeven op een nog nader te bepalen locatie rondom Amersfoort/Utrecht.

Prijs

De cursus kost € 1.250,- per persoon voor vier dagdelen (vrijgesteld van BTW). Kom je samen met een collega dan profiteer je van nog eens 20% korting en kost de training slechts € 999,- per persoon. Doorgang van deze training vindt plaats bij voldoende inschrijvingen.

Contact

Heb je vragen? Neem contact met ons op, bel 085 018 51 50 of mail naar info@tignl.eu

TRAINING OP LOCATIE AANVRAGEN BROCHURE AANVRAGEN

 

Terug naar Trainingen en Events