Skip navigation MENU

Effectieve leerlingbespreking met MMP

Leerlingenbesprekingen kosten veel tijd, zo ook de voorbereiding. In deze training leer je hoe je het verzamelen en bespreken van gegevens voor de leerlingbespreking met het MMP kunt vereenvoudigen. Geen gedoe met pdf’s samenstellen. Werk paperless en naar data-geïnformeerde besluitvoering. De data moeten in een oogopslag een helder beeld geven zodat er tijd is om concrete acties te bespreken. 

Leerdoel en onderwerpen

Tijdens deze training gaan we in op:

  • De mogelijkheden van het leerlingdashboard en het leerlingoverzicht in de voorbereiding van de leerlingbespreking. Zodat de mentor en team-/ afdelingsleider op basis van data een hun klassen kunnen voorbespreken.
  • Het inzetten van het leerlingdashboard en het leerlingoverzicht tijdens de leerlingbespreking om met een aantal klikken inzicht te krijgen in de klas als geheel en de (bespreek)leerlingen in het bijzonder.
  • Het in beeld brengen van risicoleerlingen en topleerlingen om prioritering aan te brengen in bespreekgevallen ter voorbereiding van de bespreking.
  • Verdiepende analyses met LVS toetsen (waar mogelijk).

Tijdens de training verkennen we de mogelijkheden die het MMP biedt om de leerlingbespreking effectief voor te bereiden en uit te voeren. We wisselen met elkaar uit hoe je dit via een pilot kunt invoeren en geven tips om de eerste stappen te zetten binnen je schoolorganisatie.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor deelnemers die werken met de Apps op het MMP.

Deelname-eisen

Je dient tijdens de online training te beschikken over een inlogaccount voor de Onderwijs Analyse App, omdat je tijdens de training direct analyses maakt.

Duur

De training ‘ Effectieve leerlingbespreking met MMP’  wordt in twee dagdelen gegeven.

Datum/tijd

Houd onze website in de gaten voor nieuwe data of neem hierover contact met ons op.

Locatie

Deze training verzorgen wij online. Je ontvangt vlak voor aanvang een uitnodiging om deel te nemen aan de online training.

Prijs

€ 195,- per persoon. Dit bedrag is vrijgesteld van BTW. Doorgang van deze online training vindt plaats bij voldoende aanmeldingen.

Terug naar Trainingen en Events