Skip navigation MENU

Schoolanalyse van cijfers en voortgang PTA

Met de overzichten en analysemogelijkheden van de Onderwijs Analyse App heb je snel en eenvoudig zicht op de voortgang van het PTA, ontbrekende cijfers en voortgang van de (schoolexamen) cijfers. De overzichten en analyses geven je inzicht in wat goed gaat en waar de winst zit op school binnen het kader van de schoolopbrengsten. Zo kun je met het leerlingdashboard eenvoudig bepalen voor welk vak een leerling met een resultaatverbeteringstoets zijn schoolexamencijfers zou kunnen verbeteren.

Leerdoel en onderwerpen

In deze online training leer je de overzichten en analysemogelijkheden kennen van het bovenschoolse- en het leerlingdashboard, de cijferlijst, zak/slaag prognose, PTA analyse en toetsbelasting. Je leert om overzichten te maken vanuit een breed perspectief (de school of afdeling als geheel) naar een smal perspectief (de leerling). Je maakt in een dag een analyse van school. Je maakt daarbij documenten om binnen de school te kunnen communiceren.

Tijdens deze training leer je:

 • De overzichten en analysemogelijkheden kennen van;
  • het KPI-dashboard,
  • het leerlingdashboard,
  • cijferlijst,
  • zak/slaag prognose,
  • PTA analyse,
  • toetsbelasting.
 • Hoe je gedurende het schooljaar op gezette tijden (bijvoorbeeld na de toetsperiode) een analyse kunt maken van de onderwijsopbrengsten.
 • Hoe je een schoolanalyse structureel in kunt bedden in de schoolorganisatie.

Je krijgt tijdens de training een voorbeeld van een schoolrapport. Daarmee heb je een voorbeeld dat als inspiratie kan dienen om na te maken met de eigen overzichten met data van je eigen school.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor data-analisten, datacoaches, afdeling-/teamleiders en bestuursfunctionarissen onderwijskwaliteit, die werken met de Onderwijs Analyse App.

Deelname-eisen

Je dient tijdens de training te beschikken over een inlogaccount voor de Onderwijs Analyse App.

Duur

Deze online training wordt verdeeld over twee momenten gegeven. Het eerste deel van de training volg je online van 9:30 tot maximaal 12:00 uur; je leert de relevante overzichten en analyse mogelijkheden kennen om een analyse van je school te kunnen maken voor wat betreft de voortgang van de cijfers en het PTA. Vervolgens ga je zelf – offline – aan de slag met het maken van overzichten en analyses aan de hand van een voorbeelddocument. Tijdens dit offline moment van de training staan we uiteraard voor je klaar om ondersteuning te bieden. Een week later melden alle deelnemers zich om 15:00 uur aan voor het tweede deel van de online training. Gezamenlijk bespreken we wat het maken van de overzichten en analyses met het voorbeelddocument heeft opgeleverd aan informatie. Ook bespreken we de acties die je op school uit kunt zetten om de resultaten van de analyse te bespreken en te verankeren binnen je schoolorganisatie. Om maximaal 16:30 uur beëindigen we de online training.

Datum/tijd

Houd onze website in de gaten voor nieuwe data of neem hierover contact met ons op.

Locatie

Deze training verzorgen wij online. Je ontvangt vlak voor aanvang een uitnodiging om deel te nemen aan de online training.

Prijs

€ 195,- per persoon. Dit bedrag is vrijgesteld van BTW. Doorgang van deze online training vindt plaats bij voldoende aanmeldingen.

Contact

Heb je vragen? Neem contact met ons op, bel 085 018 51 50 of mail naar info@tignl.eu

Terug naar Trainingen en Events