Skip navigation MENU

Senior Operations Engineer

Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs!

Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard en analyse toepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan is The Implementation Group (TIG) het bedrijf voor jou!

TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn information provider, een software ontwikkel organisatie met als focus het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle strategische en operationele informatie. Dat betekent altijd en overal toegang tot de juiste inzichten voor het nemen van weloverwogen besluiten. Een goede basis voor concrete acties: efficiënt, effectief, altijd actueel en met steeds meer voorspellende elementen.

TIG is onderdeel van Iddink Group. Iddink is een leidend technologiebedrijf dat behoort tot de top in de markt van educatieve dienstverlening en faciliteert het onderwijs van morgen met onderscheidende ICT-applicaties, dienstverlening, studiematerialen en advies. Dagelijks maken meer dan 2 miljoen leerlingen, docenten en onderwijsondersteuners gebruik van onze systemen en leeromgevingen.

Wat ga je doen als Senior Operations Engineer?

TIG is voor het Operations team, bestaande uit 3 uitvoerend medewerkers, op zoek naar een Senior Operations Engineer die als meewerkend en coördinerend voorman van aanpakken weet en het team aanvult en versterkt. Het team is verantwoordelijk voor het configureren en beheren van onze gehele (IT) infrastructuur en de daarop geïnstalleerde software en applicaties. Met als doel het beschikbaar hebben van beveiligde, stabiele en optimaal werkende IT-omgevingen. Die tevens voldoen aan de SLA’s en ISO27001 normen.

Het betreft onze platform omgevingen voor extern gebruik door klanten en partners als ook onze omgevingen voor intern TIG gebruik.

Samen met het team zorg je ervoor dat:

 • alle acceptatie- en productieomgevingen, zowel voor de externe (platform) als interne systemen, operationeel zijn en voldoen aan vereisten op vlak van beveiliging, beschikbaarheid en performance
 • systemen/software worden aangeschaft, geïnstalleerd, geconfigureerd en beheerd
 • alleen geautoriseerde personen toegang krijgen/hebben tot systemen, software en data
 • proactief onderhoud en security/systeem/software updates worden uitgevoerd
 • systeemmonitoring wordt uitgevoerd conform de jaarplanning
 • storingen en meldingen (bijv. Zerocopter) direct worden gesignaleerd, gemeld, geanalyseerd én z.s.m. worden verholpen
 • er een up to date én uitvoerbaar rampen/calamiteitenplan is, en betrokkenen hiermee bekend zijn
 • backups van (kritische) systemen, software en data ingeregeld zijn en periodiek noodscenario’s (disaster recovery) worden getest op werkbaarheid
 • TIG blijft voldoen aan SLA’s en ISO27001 normen
 • de centrale registratie van assets, van licenties én van toegangsautorisatie op orde is en blijft
 • alle relevante processen/procedures gedocumenteerd, opgeslagen en up-to-date zijn
 • klachten worden opgepakt en medewerkers worden ondersteund bij technische problemen met een systeem of device.

Jij krijgt hierin een belangrijke coördinerende rol.  Je stelt de jaarplanning op voor het Operations team, monitort de uitvoering, en stuurt bij waar nodig. Jij regisseert de periodieke (externe) audits op infrastructuur en certificeringen.

Jij overziet de totale IT-architectuur, stelt processen en procedures bij, en documenteert deze. Je onderhoudt contacten met onze hosting-partners, IT-afdelingen van Iddink, en externe leveranciers.

Je denkt mee en adviseert over hoe onze IT-infrastructuur verduurzaamd en verbeterd kan worden. Dit in nauw overleg met andere teams zoals Software Development, Support & Services, Marketing & Sales en Business Development.

Maar je voert ook zelf operationele taken zoals monitoring en beheer uit.

Mocht je de ambitie hebben om een rol als Teamleider Operations of als Security Officer te willen vervullen, dan behoort dat tot de doorgroeimogelijkheden. Als Security Officer heb je een belangrijke toezichthoudende, controlerende taak in het optimaal beschermen van alle privacygevoelige gegevens.

Wil jij als Senior Operations Engineer het verschil maken in het onderwijs? Dan is dit jouw kans!

Wat neem je mee?

 • Kennis van server hardware, virtualisatie, netwerken, server besturingssystemen, backups, security
 • Productinhoudelijke kennis van en ervaring met technologieën van Microsoft (MS SQL, PowerShell, MS Office, MS Exchange, recente Windows Operating systemen, IIS etc.)
 • Kennis van Linux en Microsoft Azure (met name infrastructuur) is een pré
 • Kennis van BI tools zoals Qlik en Power BI is een pré
 • Je bent proactief, analytisch, hebt probleemoplossende capaciteiten en kunt presteren onder (tijds)druk
 • Je wordt graag uitgedaagd en draagt bij aan een prettige open sfeer met respect voor collega’s en opdrachtgevers
 • Beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste
 • Kennis van de Engelse taal is gewenst
 • Minimaal een HBO werk- en denkniveau opgedaan door ervaring of opleiding (bijv. systeem- of netwerkbeheer).

Wat bieden wij jou?

Wij zijn een bedrijf met een mooie ambitie en informele sfeer met korte lijnen en voor iedere medewerker een ontwikkelingsplan, gericht op persoonlijke ambities. Bij TIG vormen tevreden en ambitieuze medewerkers de basis voor groei. Voor onze klanten, voor jou als medewerker en voor de continuïteit van ons bedrijf.

Vanzelfsprekend zijn onze primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden uitstekend, bovendien lever je door bij TIG te werken een concrete bijdrage aan maatschappelijk relevante thema’s. Maar bovenal bieden we je een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid in een dynamische organisatie. Een omgeving waar je continu uitgedaagd wordt en waar we samen de schouders er onder zetten om grootse resultaten te bereiken.

 • Dienstverband (32-40 uur), locatie Deventer
 • Flexibele werkuren, thuiswerken behoort tot de mogelijkheden
 • Uitgebreid aanbod aan opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
 • Reiskostenvergoeding

Meer informatie over de vacature?

Heb jij interesse in deze uitdaging als Senior Operations Engineer en/of wil je meer te weten komen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Ron, bel 085 – 018 51 50.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

SOLLICITEER DIRECT

< Terug naar Werken bij TIG