Skip navigation MENU

Overeenkomst tussen Qlik en
SLBdiensten/SURFmarket vernieuwd

Geplaatst op 20-06-2019 in MBO, Nieuwsarchief.

Analyse en visualisatie BI-platform voor onderwijsinstellingen

Schiphol / Amsterdam / Utrecht, 19 juni 2019

Qlik en SLBdiensten/SURFmarket hebben een nieuwe bemiddelingsovereenkomst afgesloten voor het gebruik van de software van Qlik. In deze overeenkomst zijn – voor onderwijsinstellingen relevante – producten opgenomen uit het portfolio van deze innovatieve Analytics en Business Intelligence (BI) Platform leverancier. Vanaf nu kunnen instellingen die reeds een overeenkomst hebben, deze via SLBdiensten/SURFmarket vernieuwen. Ook instellingen die nog geen gebruik maken van Qlik kunnen op deze nieuwe overeenkomst intekenen.

Volwaardig platform voor datamanagement en analytics

Qlik, een innovatieve en snelgroeiende Analytics en Business Intelligence (BI) Platform softwareleverancier, is actief in meer dan 100 landen en heeft inmiddels ook een aanzienlijke positie verworven in het Nederlandse onderwijs.

Qlik heeft een missie om een wereld te creëren waarin datageletterdheid is én waar iedereen gegevens kan gebruiken voor het kunnen oplossen van hun meest uitdagende problemen. Onderscheidend is de gepatenteerde Associatieve Engine technologie waarmee gebruikers interactieve data-discovery oplossingen tot hun beschikking krijgen. Databronnen kunnen eenvoudig en snel worden ontsloten en naar wens worden gevisualiseerd en gepresenteerd. Gebruikers kunnen op natuurlijke wijze analyseren, inzichten ontdekken en erover rapporteren.

Met de Qlik software kan iedereen slimmere, beter onderbouwde beslissingen nemen. Het maakt niet uit of een instelling QlikView, Qlik Sense of beide producten gebruikt. Het maakt ook niet uit hoe klein of groot een team is; de onderliggende Qlik architectuur is schaalbaar, flexibel en toepasbaar in allerlei configuraties.

De Qlik software voldoet aan de gecentraliseerde richtlijnen voor databeveiliging en governance, waardoor instellingen hun gebruikers de inzichten op een veilige manier met elkaar kunnen laten delen.

Nieuwste software en functionaliteiten

Met de nieuwe overeenkomst kunnen gebruikers beschikken over de laatste versies van Qlik software, zoals QlikView, Qlik Sense, Qlik Analytics Platform en de add-ons Qlik NPrinting, Qlik GeoAnalytics en Qlik Web Connectors.

Nieuwe visualisaties, het maken van interactieve user stories en rapporten, het vanuit een Qlik dashboard on-demand opvragen van een Qlik NPrinting rapport, en nog veel meer praktische functionaliteiten helpen gebruikers het verhaal te ontdekken dat schuilgaat achter de gegevens.

Voor meer informatie over de oplossingen van Qlik, of over de levering kun je contact opnemen met SLBdiensten/SURFmarket.

Tijdig intekenen

De overeenkomst gaat in per 1 september 2019, maar instellingen kunnen vanaf juni intekenen, zodat men ruim voor aanvang van het nieuwe schooljaar de licenties kan activeren. Bovendien mag men vanaf de intekendatum per direct gebruik maken van de nieuwste softwareversies.

Direct bestellen kan rechtstreeks via SLBdiensten of via SURFmarket.

De licenties en het support worden door ons – als Qlik Elite Partner – geleverd. Ook voor standaard connectoren op veelgebruikte bronsystemen kun je bij ons terecht.