Skip navigation MENU

Verantwoordingsinformatie weer volledig in beeld met Resultatenbox

Geplaatst op 23-01-2018 in MBO, Nieuwsarchief.

De MBO Resultatenbox is vernieuwd. Medio februari is versie 2.0 beschikbaar. De inspectie-indicatoren ‘Studiesucces’ en ‘Startersresultaat’ zijn toegevoegd. Maar de belangrijkste wijziging is de verbeterde berekening van jaar- en diplomaresultaat. In 2017 heeft DUO een nieuw informatiebestand verstrekt, waarmee het weer mogelijk is het jaar- en diploma-resultaat (JR/DR) goed te berekenen. 

In 2016 heeft DUO de BRON-uitwisselingen en fotosystematiek vervangen door een set onderwijsregisters (OBO). De Resultatenbox is destijds direct aangepast op de nieuwe gegevensbestanden, maar deze bleken onvolledig. In 2017 heeft DUO een nieuw gegevensbestand verstrekt, waarmee alle gegevens weer beschikbaar zijn. Dit betekent dat het jaar- en diplomaresultaat weer correct kunnen worden berekend.

Upgrade service
De vernieuwde Resultatenbox is beschikbaar vanaf medio februari. Wij raden alle gebruikers aan om over te gaan op deze nieuwe versie, omdat alle indicatoren weer correct berekend worden. Zonder zorgen over naar de laatste versie? Dan adviseren wij u gebruik te maken van onze upgrade-service. Voor meer details over de vernieuwde Resultatenbox of informatie over de upgrade-packages kunt u contact met ons opnemen.

Neem contact op