Skip navigation MENU

Geplaatst op 11-04-2017 in Nieuwsarchief.

ROC Friese Poort: “Daar sturen waar het impact heeft”

Bij ROC Friese Poort draaien verschillende oplossingen. In de breedte met oplossingen voor onderwijs, HR en financiën, maar ook op verschillende aggregatieniveaus met bijvoorbeeld het Management Dashboard. Wij vertrokken naar het mooie Friese stadje Dokkum voor een interview met concerncontroller Eele Jan Sibma. Vanaf de implementatie in 2012 is hij nauw betrokken bij de inzet van Qlik software voor managementinformatie binnen ROC Friese Poort.

Hoe zijn jullie bij TIG en Qlik terecht gekomen?
Iemand had een geweldige draaitabel gemaakt met Excel. Dat werkt goed voor de mensen die ermee overweg kunnen. Voor een financieel specialist is dat meestal geen probleem, maar opleidingsmanagers – een uitzondering daargelaten – deden er niet echt wat mee.

Wie maken er gebruik van Qlik? 
Ongeveer 100 mensen werken met de Qlik Apps. 60 opleidingsmanagers en zo’n 40 mensen op domeinen als onderwijskwaliteit, financiën en personeelszaken. Je kunt onderscheid maken tussen mensen die informatie willen gebruiken om iets te doen en mensen die iets willen uitzoeken. Zo willen opleidingsmanagers vaak meer gevoed worden met informatie. Maar we hebben bijvoorbeeld kwaliteitszorgmedewerkers die de diepte in gaan op een thema als VSV of Jaar- en Diplomaresultaat.

Nieuwsgierig geworden? Vraag de klantverhaal aan en lees het hele artikel.