Skip navigation MENU

Geplaatst op 19-06-2017 in MBO, Nieuwsarchief.

Studiewaarde in nieuwe Resultatenbox

De Resultatenbox NG 1.1 is binnenkort beschikbaar voor het MBO. De vernieuwde App bevat een aantal nieuwe en verbeterde functionaliteiten. Zo is de nieuwe indicator Studiewaarde toegevoegd en zijn de nieuwe VSV-normen toegevoegd. Met een eenvoudige upgrade kunnen ook  huidige gebruikers van de Resultatenbox snel gebruikmaken van de laatste versie.

Sinds 2016 worden mbo-instellingen gestimuleerd om de onderwijskwaliteit verder te verhogen met behulp van de nieuwe indicator Studiewaarde. Met deze indicator wordt in kaart gebracht hoe scholen erin slagen studenten te laten doorstromen naar een zo hoog mogelijk diploma, gegeven hun vooropleiding. Met de nieuwe Resultatenbox wordt – door de toevoeging van de indicator – het eenvoudig te analyseren hoe u presteert op het gebied van Studiewaarde en wordt inzichtelijk of uw school aanspraak kan maken op de resultaatafhankelijke beloning.

VSV-normen
Voor een ander beleidsthema – VSV  – zijn de nieuwe normen van 2016-2017 toegevoegd aan de App. Zo kunt u de voorlopige en definitieve cijfers inlezen en vergelijken. Vanaf 2016-2017 zijn de niveaus 3 en 4 niet langer gezamenlijk berekend maar uitgesplitst in niveau 3 en niveau 4.

Upgraden 
Instellingen die gebruik maken van de MBO Resultatenbox worden persoonlijk benaderd voor een upgrade. TIG helpt u met aantrekkelijke upgradepackages zorgeloos migreren naar de nieuwste versie.

Preview en meer informatie
Bekijk hieronder enkele schermen uit de Resultatenbox. Wilt u meer weten over de nieuwe Resultatenbox of heeft u vragen over upgraden? Neem dan contact met ons op.