Skip navigation MENU

'Een vaste werkwijze betekent meer aandacht voor de inhoud'

Geplaatst op 12-12-2017 in MBO, Nieuwsarchief.

De schermen in standaard oplossingen van TIG hebben een vaste opzet. Klanten kunnen dit TIG-template vanaf nu ook gebruiken voor hun eigen applicaties. Navigatie, filtermogelijkheden, uitleg, visualisaties en detailtabellen staan in het template altijd op dezelfde locatie. De werkwijze is voor alle Apps hetzelfde en daarmee herkenbaar voor gebruikers. Informatie is eenvoudiger te begrijpen en de aandacht kan uitgaan naar de inhoud.

Het ontwikkelen van een vaste ‘look-and-feel’ voor een optimale gebruikerservaring is een complex en intensief traject”, aldus Maarten van der Hoek van TIG. “De voordelen van een vaste werkwijze zijn echter talrijk. Omdat scholen vaak al met één of meerdere TIG-oplossingen werken maken wij dit template gratis beschikbaar voor klanten.”

Highlights: waarom kiezen voor het TIG-template?

  • Navigatie is intuïtief en wordt sneller begrepen
  • Verhoogt het gebruiksgemak en zorgt voor een optimale gebruikservaring
  • Een vaste werkwijze zorgt voor herkenbaarheid en leidt tot intensiever gebruik van de Apps
  • Stafdiensten kunnen elkaars oplossingen beter lezen, dit faciliteert communicatie over de inhoud

Apps overzetten naar het TIG-template?
Het TIG-template wordt aan klanten gratis ter beschikking gesteld. Met het overzetten van bestaande Apps naar het TIG-template hebben onze consultants  ruime ervaring. Wanneer je aan slag gaat met het TIG-template adviseren we dan ook gebruik te maken van de hands-on implementatieworkshop voor het TIG-template. In een dag tijd word je door een ervaren consultant op weg geholpen met de ins en outs van het TIG-template. Zo beschik je over de kennis om zelfstandig de resterende oplossingen over te zetten naar het nieuwe template. Wil je volledig ontzorgd worden? Dat kan uiteraard ook. Een consultant van TIG zet dan alle applicaties over naar het nieuwe template. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op

Wat houdt het TIG-template in?
Een vaste schermopbouw voor alle applicaties, zodat er een vaste werkwijze ontstaat voor het werken met stuurinformatie. Dat is het idee achter het TIG-template.

TIG-template - EduArte, Financieel en HR

Drie verschillende Apps, één werkwijze

Bovenin het scherm is een navigatiebalk. Daarmee navigeer je door de applicatie als door een website. Zo zijn alle schermen eenvoudig te bereiken.

TIG-template - navigatie

Navigatie in het TIG-template

Onder de navigatie staat uitleg over het scherm. Wat zie je op dit scherm en hoe moet je gegevens interpreteren. Rechts naast de uitleg staan de actieve filters. Hier zie je welke selecties er actief zijn zodat je weet naar welke gegevens je kijkt. Met de knop kan je bovendien naar het filterscherm om extra filters toe te passen.

TIG-template - Uitleg en actieve filters

Uitleg en actieve filters

 

Visualisaties vormen de kern van de Apps, daarom is er volop ruimte gecreëerd voor visualisaties. Onder de visualisaties is altijd nog ruimte voor een eventueel detailoverzicht.

TIG-template - Visualisaties en details

Volop ruimte voor visualisaties