Skip navigation MENU

Geplaatst op 03-02-2017 in Nieuwsarchief, VO.

Verbeter datakwaliteit in Magister met het MMP

Goede datakwaliteit in uw bronsystemen is randvoorwaardelijk voor betrouwbare analyses. De Apps op het MMP beschikken daarom standaard over een scherm ‘Datakwaliteit’, daar kunt u snel zien op welke onderdelen informatie ontbreekt. Daarnaast bieden wij verschillende mogelijkheden om uw datakwaliteit te verbeteren.

Een voorbeeld daarvan treft u vanaf woensdag in de bladwijzer van de maand in de Rendementen App, die dit keer in het teken staat van datakwaliteit. Zo ziet u snel waar verbetering mogelijk is. Wenst u hierbij ondersteuning? Neem dan contact met ons op.

Ondersteuning MMP datakwaliteit
Is uw datakwaliteit of bijvoorbeeld de cijferinrichting voor het MMP voor verbetering vatbaar, maar heeft u behoefte aan ondersteuning bij het optimaliseren van uw datakwaliteit? Met onze ondersteuning MMP datakwaliteit helpen we u graag. Bij deze dienst wordt in een dagdeel:

  • Samen met  de applicatiebeheerder de gegevensregistratie van cruciale velden in Magister nagelopen en gecontroleerd;
  • Wordt uitleg gegeven over de toepassing van gegevens uit het bronsysteem in onze Apps;
  • Wordt u geholpen met het inrichten van verschillende cijferkolomverzamelingen;
  • En krijgt u tips voor het monitoren van datakwaliteit en validatie in Magister.

Deze dienst is uitstekend te combineren met een dagdeel training voor de Rendementen App. Wilt u meer weten over ondersteuning MMP datakwaliteit of wilt u deze dienst aanvragen? Klik hier.

Bladwijzer van de maand en cijferkolommen
Om analyses over cijfers van leerlingen te kunnen maken in de Rendementen App, is het belangrijk om cijferkolomverzamelingen aan te maken in Magister. De kolomverzameling ‘MMP_Eind’ dient 1 cijfer per leerling per vak te bevatten. Op het scherm Help – Datakwaliteit kunt u door op de indicator ‘Eindercijfers per studie’ te klikken, zien voor welke locaties en studies de eindcijfers zijn ingelezen in MMP.

Naast eindcijfers kan het tevens interessant zijn om analyses te maken op periodecijfers (‘rapportcijfers per periode’) of toetscijfers (cijfers voor separate toetsen). Deze cijfers kunnen worden ingelezen via respectievelijk de cijferkolomverzamelingen ‘MMP_Per’ en ‘MMP Toets’.  Via onze bladwijzer ‘Datakwaliteit cijferkolommen’ kunt u precies zien welke kolomverzamelingen per locatie en studie er zijn ingelezen in uw MMP. Mocht u cijferkolomverzamelingen willen toevoegen, dan leest u hier hoe dat in zijn werk gaat.

Op dezelfde manier is het ook mogelijk om een kolomverzameling te maken met vakadviezen genaamd ‘MMP_Adv’. Met die kolomverzameling kunt u bijvoorbeeld antwoord geven op de volgende vraag: ‘Wat is het gemiddelde cijfer van leerlingen in 3A voor wiskunde en hoe verhoudt zich dat tot het advies dat zij vorig jaar kregen van hun vakdocent in het kader van hun vakkeuze?’.