Skip navigation MENU

Geplaatst op 04-07-2017 in Nieuwsarchief, VO.

Wat kunt u komend jaar van ons verwachten?

Eind september komt de Rendementen App 4.4 beschikbaar. Met deze nieuwe versie van de Rendementen App beschikt u over een nieuwe manier van cijfers koppelen en over nieuwe mogelijkheden voor ziekteverzuim met M@ZL. Bovendien heeft ook uw feedback geleid tot verbeteringen van de App.

Nieuwe mogelijkheden voor ziekteverzuim met M@ZL
M@ZL heeft bewezen een effectieve methodiek te zijn voor integrale verzuimaanpak. In de vernieuwde Rendementen App kunt u zelf aan de slag met deze methodiek. Scholen krijgen daardoor in de App met M@ZL een extra hulpmiddel tot hun beschikking om ziekteverzuimomvang onder leerlingen te reduceren. Zo bieden de M@ZL-indicatoren u houvast om het gesprek aan te gaan met de leerling en tijdig hulp in te schakelen.

Tijdens het inspiratie- en trainingsevent op 19 september vertelt initiatiefneemster Yvonne Vanneste over de kracht van de M@Zl-methodiek.

Eenvoudiger eindcijfers koppelen in de Rendementen App
Het koppelen van eindcijfers wordt eenvoudiger en minder tijdrovend. Deze ontwikkeling is het gevolg van de nieuwe manier van cijferregistratie in Magister. Hierdoor is het voortaan niet nodig om voor ieder afzonderlijk vak de cijfers te koppelen, maar kan het op basis van één kolomnummer. Dit maakt bovendien uw data minder foutgevoelig.

Resultaten Gebruikersonderzoek
In de vorige nieuwsbrief hebben wij u laten meebeslissen over enkele keuzes voor de nieuwe Rendementen App. Zo hebben wij u keuzes voorgelegd over het kleurgebruik, filterscherm en de weergave van de knoppen. Dit heeft geleid tot waardevolle feedback. Ook deze feedback wordt in de Rendementen App 4.4 verwerkt. In diagrammen worden meer onderscheidende kleuren gebruikt, het filterscherm uitgebreid tot de 10 meest gebruikte filterwaarden en de visualisatie van de knoppen verbeterd.

Belangrijkste wijzigingen in de Rendementen App 4.4:

✓ Nieuw: Indicator laadtijd
✓ Kleurgebruik diagrammen aangepast
✓ Vernieuwde weergave knoppen
✓ Filterscherm uitgebreid tot 10 filters
✓ DUO: combineren met Verzuim
✓ Cijfers & voortschrijdend gemiddelde kolom
✓ Weergave leerlingoverzicht onder dashboard
✓ Aangepaste risicoschermen
✓ Bovenschools dashboard