Skip navigation MENU

Webinar 15 december
Hoe creëer ik een data-geïnformeerde kwaliteitscultuur op school?

Geplaatst op 02-11-2020 in MBO, Nieuwsarchief, VO.

In de afgelopen jaren hebben we bij TIG veel geleerd over wat er toe doet om met de onderwijs apps te werken aan een data-geïnformeerde kwaliteitscultuur. Dat gaat namelijk verder dan het kunnen bedienen van deze applicaties en weten welke overzichten en analyses je kunt maken.

Het hebben van een tool voor data-analyse is één, even zo belangrijk is de vraag of we als organisatie verantwoord werken met data, om het elke dag een beetje beter te kunnen doen voor onze leerlingen. In het webinar bespreken we inzichten in onderzoek naar het opbouwen van een data-geïnformeerde kwaliteitscultuur en geven we goede voorbeelden, die we tijdens onze ondersteuning in de dagelijkse praktijk zijn tegengekomen. We gaan niet in op de mogelijkheden om data te verzamelen, maar juist op de uitdaging waar veel scholen voor staan: het omzetten van data naar informatie én dit bespreekbaar maken om zo gezamenlijk tot meer of nieuwe inzichten te komen. We kijken deze keer niet zo zeer naar de middelen, maar juist naar de mensen en de methode. Uiteraard delen we daarbij belangrijke succesfactoren om met data te kunnen werken.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Inzichten uit het data-literacy project.
  • Een beoordelingsmodel van kwaliteitscultuur.
  • Bevorderende factoren voor het werken aan een data-geïnformeerde kwaliteitscultuur.
  • Praktijkvoorbeelden.

Doelgroep

Het webinar gaat specifiek in op de succesfactoren voor werken aan een data-geïnformeerde kwaliteitscultuur. Interessant voor schoolleiders, locatie-directeuren, datacoaches, kwaliteitsmedewerkers en/of beleidsbetrokkenen binnen het VO en MBO.

Contact

Dit webinar heeft reeds plaatsgevonden. Heb je vragen over het werken aan een data-geïnformeerde kwaliteitscultuur? Neem vrijblijvend contact met ons op, bel 085-018 51 50 of mail naar info@tignl.eu