Skip navigation MENU

Werken met prognoses

Geplaatst op 09-03-2018 in Nieuwsarchief, VO.

Landelijke training – Werken met prognoses

Datum

De cursus bestaat uit twee dagdelen op 3 april en 24 april.

Locatie

FastLane Benelux
Burgemeester Verderlaan 11
3544 AD Utrecht

Tarief

€ 550,- per deelnemer voor beide dagdelen,

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor functionarissen die binnen de school of het bestuur bezig zijn met de analyse van en sturing op de onderwijsopbrengsten. Denk hierbij aan de kwaliteitsmedewerker, analist of lid van de schoolleiding met deze portefeuille.

Leerdoel

Tijdens de training wordt ingegaan op de verschillende aanleidingen voor het maken van prognoses. De keuzes die je kunt maken bij het verzamelen van de data en het uitzetten van het onderzoek via Kwaliteitscholen. Na het eerste dagdeel beschik je over de kennis om zelf de prognosedata voor uw locatie te verzamelen.
Tijdens het tweede dagdeel is er aandacht voor de berekeningswijzen van de Inspectie-indicatoren en de analyse daarvan in de Onderwijs Resultaten App. Ook ga je aan de slag met de analyse van de verzamelde prognose data.

Onderwerpen

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

– Achtergronden bij het maken van prognoses
– Uitleg Inspectie-indicatoren
– Inrichten Kwaliteitscholen-onderzoek
– Analysemogelijkheden Onderwijs Resultaten App
– Analyseren van eigen prognoses
– Ruimte voor kennisdeling tussen instellingen

Deelname voorwaarden

– Tijdens de training dien je een eigen account te hebben op het MMP met toegang tot de Onderwijs Resultaten App.
– Ook dient je school te werken met de Kwaliteitscholen plug-in. Bij deelname aan de training is deze voor cursusjaar 2017/2018 gratis.

Doorgang van deze cursus vindt plaats bij voldoende inschrijvingen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk van ons een voorstel om je inschrijving definitief te maken.

Helaas is het niet meer mogelijk je in te schrijven voor deze training. Indien je vragen hebt of de training op locatie wilt volgen, neem dan contact met ons op via info@tignl.eu of 030-2740626.