Skip navigation MENU

Datacoach

Als datacoach maak je data toegankelijk voor de schoolleiding, voor afdelingen, teams, vaksecties, zorgcoördinatoren en docenten. Je wordt hét centrale punt als het gaat om het stimuleren van een datageïnformeerde schoolorganisatie. 

Leerdoel en onderwerpen

In deze cursus leer je data beschikbaar en leesbaar te maken voor alle lagen binnen de schoolorganisatie; van het managementteam tot de zorgcoördinator. In zes bijeenkomsten leer je alle relevante overzichten en analyses kennen, leer je hoe je je collega’s effectief kunt begeleiden bij het interpreteren van de overzichten en analyses en leg je je werkzaamheden vast in een kwaliteitskalender. Tussen de bijeenkomsten in werk je overzichten en analyses uit die je voor je eigen school beschikbaar maakt. Zo breng je wat je leert direct in de praktijk en leer je je rol als coach met data steeds beter kennen.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor deelnemers die werken met de Onderwijs Analyse App en Onderwijs Resultaten App op het MMP.

Online leeromgeving

Voor de deelnemers is een online leeromgeving beschikbaar. De leeromgeving staat vol met achtergrondinformatie, opdrachten en instructiefilms over het werken met de Onderwijs Analyse App en de Onderwijs Resultaten App. Zo kun je altijd nakijken hoe je die ene analyse ook alweer maakt en kun je je voorbereiden op de bijeenkomsten. Ook staat er een module voor je klaar om meer te leren over de werking van de App’s én leer je alles over de bedieningsvaardigheden ervan.

Studiebelasting

We stellen geen eisen aan de studietijd buiten de cursusbijeenkomsten. Wel is er volop achtergrond- en oefenmateriaal in de online leeromgeving beschikbaar en krijg je praktische opdrachten om tussentijds uit te voeren. Je bepaalt zelf wat hiervan voor jou waardevol is en waar je tijd in investeert. De meeste deelnemers besteden ongeveer een dagdeel naast iedere bijeenkomst aan zelfstudie en de opdrachten.

Deelname-eisen

Je dient tijdens de training te beschikken over een inlogaccount voor de Onderwijs Analyse App, omdat je tijdens de training direct analyses maakt.

Datum, tijd en locatie

De cursus Datacoach bestaat uit zes dagdelen en start op dinsdag 10 oktober 2023 . De volgende bijeenkomsten vinden plaats op 21 november, 19 december 2023, 23 januari, 27 februari en 20 maart 2024 (met 14 mei 2024 als eventuele uitloop/inhaalmoment). Alle bijeenkomsten starten om 9:00 uur en eindigen om 12:30 uur. De cursus vindt plaats in Utrecht.

Prijs

€ 1.995,- per persoon voor zes dagdelen. Dit bedrag is vrijgesteld van BTW. Onze ervaring leert dat het opleiden van minimaal 2 datacoaches per school zeer effectief is. Daarom wordt de cursus voor een tweede cursist van dezelfde school met korting aangeboden, mits je samen – gelijktijdig – dezelfde cursus volgt. Diegene betaalt in dat geval € 1.495,- per persoon voor zes dagdelen, vrij van BTW. Doorgang van deze training vindt plaats bij voldoende inschrijvingen. Wil je met meer dan 3 collega’s deze cursus volgen, dan is wellicht een training op locatie passender. Neem hiervoor contact met ons op.

AANMELDEN VOOR CURSUS CURSUS OP LOCATIE AANVRAGEN

BROCHURE AANVRAGEN

Contact

Heb je vragen? Of wil je de brochure van de cursus Datacoach ontvangen? Neem contact met ons op, bel 085 018 51 50 of mail naar info@tignl.eu

Terug naar trainingskalender