Skip navigation MENU

Overzicht Trainingen

Meer data-geïnformeerd werken met behulp van de TIG Apps? Of een Qlik Expert worden? Daarvoor bieden wij verschillende trainings- en ondersteuningsmogelijkheden.  Kies bijvoorbeeld uit een landelijke training of combineer een training met een inspiratiesessie tijdens een van onze inspiratie- en trainingsevents. Of vraag naar de mogelijkheden voor een training op locatie. 

Onderwijs Analyse App – Aan de slag

Tijdens deze training van een dagdeel leer je de basiskennis voor het gebruik van de Onderwijs Analyse App. Ook leer je overzichten en analyses maken.

Onderwijs Analyse App – De diepte in

Tijdens deze training van een dagdeel wordt dieper ingegaan op de mogelijkheden van de Onderwijs Analyse App. Aandacht voor uitgebreide analysemogelijkheden en verdiepen in bijvoorbeeld cohort- en trendanalyses over meerdere cursusjaren.

Datacoach

In deze cursus leer je data beschikbaar en leesbaar te maken voor alle lagen binnen de schoolorganisatie; van het managementteam tot de zorgcoördinator. In 6 dagdelen leer je alle relevante overzichten en analyses kennen, leer je hoe je je collega’s effectief begeleidt bij het interpreteren van overzichten en analyses en leg je je werkzaamheden vast in een kwaliteitskalender. Tussen de bijeenkomsten in ga je praktisch aan de slag door de overzichten en analyses uit te werken, die je voor je eigen school beschikbaar maakt.

Data-geïnformeerde kwaliteitscultuur

In deze cursus van 5 dagdelen, verspreid over het schooljaar, leren team- en afdelingsleiders om als leidinggevende te bouwen aan een data-geïnformeerde kwaliteitscultuur. De cursus biedt praktische handvatten met behulp van het MMP, leert je bij welke analyses de datacoach je kan ondersteunen en geeft ruimte voor intervisie en kennisdeling tussen cursisten.

Aan de slag met TIG Apps

Gedurende de online training leer je in een dagdeel gebruik te maken van de basismogelijkheden van de Onderwijs Analyse App, HR App en/of Financieel App. Bovendien leer je hoe je snel een overzicht of analyse maakt. De training is inclusief een handleiding met praktische oefeningen.

Financieel Expert

In de praktijkgerichte cursus Financieel Expert leer je in vier dagdelen je werk efficiënter en doelmatiger te maken en leer je hoe je ad-hoc vragen tijdens een adviesgesprek direct beantwoordt met behulp van de Financieel App.

 HR Expert

Tijdens de cursus HR Expert leer je in vier dagdelen hoe je je rol als sparringpartner van het management efficiënt vervult met behulp van datafeedback.

Online leerlingbespreking met MMP

In deze online training leer je hoe je het verzamelen en bespreken van gegevens voor de leerlingbespreking met het MMP vereenvoudigt, zodat je tijdens een online meeting de overzichten uit de Onderwijs Analyse App live kunt delen met collega’s. Geen onduidelijkheden of lijsten doornemen vooraf, maar een versie van de waarheid tijdens je online meeting.

 MMP Datakwaliteit

Met MMP Datakwaliteit profiteer je direct van verbeteringen in de datakwaliteit in Magister. Na afloop van dit dagdeel zijn getrainde applicatiebeheerders in staat om zelfstandig validaties uit te voeren.

Examenresultaten-analyse

In deze training van een dagdeel leer je hoe en welke overzichten in de Onderwijs Analyse App en Onderwijs Resultaten App je in kunt zetten voor analyse en beoordeling van de examenresultaten. Zo kun je direct na de bekendmaking van de normering van de examens snel aan de slag.

Data-geïnformeerd werken in de vaksectie

In deze thematische training leer je in twee dagdelen hoe je een gesprek met data op kunt bouwen, waarbij je werkt van breed naar smal; van de resultaten binnen het onderwijsresultatenmodel en de examenbenchmark naar verschillen tussen klassen en docenten.

Sectieplan maken met MMP

In deze thematische training leer je in een dag hoe je met de overzichten en analysemogelijkheden van de Onderwijs Resultaten App, de Onderwijs Analyse App, de overzichten van Vensters voor Verantwoording en de Inspectie van het Onderwijs cijfermatige context mee kunt geven aan het sectieplan. Je gaat dezelfde dag met analyses en overzichten naar huis.

Teamplan maken met MMP

In deze thematische training leer je in een dag hoe je met de overzichten en analysemogelijkheden van de Onderwijs Resultaten App, de Onderwijs Analyse App, de overzichten van Vensters voor Verantwoording en de Inspectie van het Onderwijs cijfermatige context mee kunt geven aan het team-, school-, of afdelingsplan. Je gaat dezelfde dag met analyses en overzichten naar huis.

Prognose maken van het onderwijsresultatenmodel in 2021

Leer hoe je met de prognosefunctionaliteit van de Onderwijs Resultaten App de onderwijsopbrengsten ruim een jaar vooruit prognosticeert en zo bepaalt in hoeverre interventies nodig zijn.

Onderwijskwaliteit App: van datafeedback naar concrete actie

Leer als schoolleider of intern begeleider in 3 dagdelen te werken aan een data-geïnformeerde leercultuur bij jou op school. Ga aan de slag met  de juiste overzichten en rapportages uit de Onderwijskwaliteit App.

Maatwerk

Soms volstaat een standaardtraining niet voor de uitdagingen waar de organisatie voor staat. Onze consultants worden dan ook regelmatig ingezet voor maatwerkopdrachten en -ondersteuning. Maatwerktrajecten bieden jouw organisatie maximale flexibiliteit en zorgt ervoor dat het maximale uit de mogelijkheden wordt gehaald.

QlikView Trainingen 

Met QlikView beschik je over een krachtig instrument voor het transformeren van data naar stuurinformatie. Trainingen helpen om het beheer en ontwikkelen van QlikView documenten in je organisatie te borgen. Wij bieden een breed trainingsaanbod voor QlikView, voor het beheer, ontwerp en ontwikkelen van documenten. Bovendien kun je kiezen tussen het volgen van landelijke trainingen of een training bij je op locatie.

Qlik Sense Trainingen

Met Qlik Sense beschik je over een krachtig instrument voor het transformeren van data naar stuurinformatie. Training helpt om het beheer en ontwikkelen van Qlik Sense documenten in jouw organisatie te borgen. Wij bieden een breed trainingsaanbod voor zowel Qlik Sense, voor het beheer, ontwerp en ontwikkelen van documenten. Bovendien kun je kiezen tussen het volgen van een landelijke training of een training bij je op locatie.

Ondersteuning Qlik Apps

Met de Apps die TIG aanbiedt, streven wij ernaar om voor iedere rol de juiste stuurinformatie te kunnen bieden. Ook met onze ondersteunende diensten streven wij ernaar deze volledig toe te spitsen op de verschillende behoeften.

 Qlik ondersteuningspakketten

Qlik is al een aantal jaren de leidende oplossing in het onderwijs op het gebied van stuurinformatie. Veel instellingen hebben in de loop der jaren het gebruik van Qlik-toepassingen geïntensiveerd en uitgebreid. Dat brengt risico’s met zich mee. Bijvoorbeeld op het gebied van performance, beheersbaarheid of infrastructuur. Met de dienstenpakketten van TIG wordt je omgeving door één van onze gespecialiseerde Qlik-consultants beoordeeld.

Vraag naar de mogelijkheden

Wij informeren je graag naar de mogelijkheden op het gebied van trainingen en ondersteuning voor jouw specifieke organisatie. Klik op de onderstaande button om informatie voor jouw sector aan te vragen.

INFORMATIE TRAININGEN AANVRAGEN