Skip navigation MENU

Overzicht Trainingen

Meer data-geïnformeerd werken met behulp van de TIG Apps? Of een Qlik Expert worden? Daarvoor bieden wij verschillende trainings- en ondersteuningsmogelijkheden.  Kies bijvoorbeeld uit een landelijke training of combineer een training met een inspiratiesessie tijdens een van onze inspiratie- en trainingsevents. Of vraag naar de mogelijkheden voor een training op locatie. 

Aan de slag met TIG Apps

Gedurende de training leer je in een dagdeel gebruik te maken van de basismogelijkheden van de Onderwijs Analyse App, HR App en/of Financieel App. Bovendien leer je hoe je snel een overzicht of analyse maakt. De training is inclusief een handleiding met praktische oefeningen.

Cursus Data-geïnformeerde kwaliteitscultuur

In deze cursus van 5 dagdelen, verspreid over het schooljaar, leren team- en afdelingsleiders om als leidinggevende te bouwen aan een data-geïnformeerde kwaliteitscultuur. De cursus biedt praktische handvatten met behulp van het MMP, leert je bij welke analyses de datacoach je kan ondersteunen en geeft ruimte voor intervisie en kennisdeling tussen cursisten.

Cursus Datacoach

In deze cursus leer je data beschikbaar en leesbaar te maken voor alle lagen binnen de schoolorganisatie; van het managementteam tot de zorgcoördinator. In 6 dagdelen leer je alle relevante overzichten en analyses kennen, leer je hoe je je collega’s effectief begeleidt bij het interpreteren van overzichten en analyses en leg je je werkzaamheden vast in een kwaliteitskalender. Tussen de bijeenkomsten in ga je praktisch aan de slag door de overzichten en analyses uit te werken, die je voor je eigen school beschikbaar maakt.

Paperless maandrapportage met HR en Financieel App

Ben je HR of Financieel adviseur of Beleidsmedewerker? Leer tijdens deze training van 2 dagdelen hoe je het maken van maandrapportages versnelt of zelfs paperless werkt met de HR of Financieel App.

Effectieve leerlingbespreking met MMP

In deze training van 2 dagdelen leer je hoe je het verzamelen en bespreken van gegevens voor de leerlingbespreking met het MMP vereenvoudigt. Geen gedoe met overzichten samenstellen. Werk paperless en naar data-geïnformeerde besluitvoering. De data moeten in een oogopslag een helder beeld geven, zodat er tijd is om concrete acties te kunnen bespreken.

Optimale inzet lente- of zomerschool

Met een lente- of zomerschool bied je leerlingen die anders blijven zitten, alsnog een kans om over te gaan naar het volgende leerjaar. Hoe zorg je ervoor dat de juiste leerlingen optimaal van deze mogelijkheden kunnen profiteren? In dagdeel leer je hoe je een lente- of zomerschool goed aanpakt en hoe je zorgt voor een goed resultaat.

Examenresultaten analyse met Onderwijs Analyse App

In deze training van een dagdeel leer je hoe en welke overzichten in de Onderwijs Analyse App en Onderwijs Resultaten App je in kunt zetten voor analyse en beoordeling van de examenresultaten. Zo kun je direct na de bekendmaking van de normering van de examens snel aan de slag.

Werken met prognoses

Leer hoe je met behulp van de Onderwijs Resultaten App en de Kwaliteitscholen plug-in het onderwijsresultatenmodel van de Inspectie inzet om onderwijs te verbeteren en gericht zorg te verlenen aan risicoleerlingen.

MMP Datakwaliteit

Met MMP Datakwaliteit profiteer je direct van verbeteringen in de datakwaliteit in Magister. Na afloop van dit dagdeel zijn getrainde applicatiebeheerders in staat om zelfstandig validaties uit te voeren.

Onderwijs Analyse App – De diepte in

Tijdens deze training van een dagdeel wordt dieper ingegaan op de mogelijkheden van de Onderwijs Analyse App. Aandacht voor uitgebreide analysemogelijkheden en verdiepen in bijvoorbeeld cohort- en trendanalyses over meerdere cursusjaren.

HR App – De diepte in

Tijdens deze training van een dagdeel wordt dieper ingegaan op de mogelijkheden van de HR App. Aandacht voor uitgebreide analyse- en rapportagemogelijkheden. Je krijgt een goed beeld van de configuratie- en autorisatiemogelijkheden en het toevoegen van normen en begrotingscijfers. Daarmee ben je niet alleen in staat zelf het optimale uit de HR App te halen. Je kunt ook andere gebruikers binnen de organisatie beter ondersteunen in het gebruik van de HR App.

Financieel App – De diepte in

Tijdens deze training van een dagdeel gaan we dieper in op de mogelijkheden van de Financieel App. Er is aandacht voor de uitgebreide analyse- en rapportagemogelijkheden, het verder uitdiepen van de financiële indicatoren en je krijgt een goed beeld van de configuratie- en autorisatiemogelijkheden. Op deze manier kun je jouw school en andere gebruikers beter ondersteunen in het gebruik van de Financieel App.

MMP Scan

Wil je fundamenteler kijken naar stuurinformatie in de organisatie? Dan biedt de MMP Scan uitkomst. Voor de MMP Scan worden zowel de huidige als de gewenste werkwijze in kaart gebracht. Op basis daarvan doen wij gerichte aanbevelingen voor effectievere inzet van stuurinformatie voor jouw organisatie.

Maatwerk

Soms volstaat een standaardtraining niet voor de uitdagingen waar de organisatie voor staat. Onze consultants worden dan ook regelmatig ingezet voor maatwerkopdrachten en -ondersteuning. Maatwerktrajecten bieden jouw organisatie maximale flexibiliteit en zorgt ervoor dat het maximale uit de mogelijkheden wordt gehaald.

QlikView Trainingen 

Met QlikView beschik je over een krachtig instrument voor het transformeren van data naar stuurinformatie. Trainingen helpen om het beheer en ontwikkelen van QlikView documenten in je organisatie te borgen. Wij bieden een breed trainingsaanbod voor QlikView, voor het beheer, ontwerp en ontwikkelen van documenten. Bovendien kun je kiezen tussen het volgen van landelijke trainingen of een training bij je op locatie.

Qlik Sense Trainingen

Met Qlik Sense beschik je over een krachtig instrument voor het transformeren van data naar stuurinformatie. Training helpt om het beheer en ontwikkelen van Qlik Sense documenten in jouw organisatie te borgen. Wij bieden een breed trainingsaanbod voor zowel Qlik Sense, voor het beheer, ontwerp en ontwikkelen van documenten. Bovendien kun je kiezen tussen het volgen van een landelijke training of een training bij je op locatie.

Ondersteuning Qlik Apps

Met de Apps die TIG aanbiedt, streven wij ernaar om voor iedere rol de juiste stuurinformatie te kunnen bieden. Ook met onze ondersteunende diensten streven wij ernaar deze volledig toe te spitsen op de verschillende behoeften.

 Qlik ondersteuningspakketten

Qlik is al een aantal jaren de leidende oplossing in het onderwijs op het gebied van stuurinformatie. Veel instellingen hebben in de loop der jaren het gebruik van Qlik-toepassingen geïntensiveerd en uitgebreid. Dat brengt risico’s met zich mee. Bijvoorbeeld op het gebied van performance, beheersbaarheid of infrastructuur. Met de dienstenpakketten van TIG wordt je omgeving door één van onze gespecialiseerde Qlik-consultants beoordeeld.

Vraag naar de mogelijkheden

Wij informeren je graag naar de mogelijkheden op het gebied van trainingen en ondersteuning voor jouw specifieke organisatie. Klik op de onderstaande button om informatie voor jouw sector aan te vragen.

INFORMATIE TRAININGEN AANVRAGEN