Skip navigation MENU

Financieel App

Onderwijsinstellingen leggen niet alleen verantwoording af over hun onderwijskwaliteit. Ze worden ook op financieel- en HR-niveau beoordeeld. Onze gestandaardiseerde Financieel App biedt instellingen van Primair tot Hoger Onderwijs optimaal inzicht en overzicht in het reilen en zeilen op financieel en personeelsgebied. De applicatie onderbouwt beleid met financiële dashboards, analyses en rapportages.

De Regeling Jaarverslaggeving verplicht instellingen een financiële administratie bij te houden en jaarlijks over de financiën te rapporteren, volgens de landelijke richtlijnen. De Financieel App is volledig toegespitst op het onderwijs en ondersteunt directeuren en bestuurders bij deze jaarlijks terugkerende vereiste.

Een druk op de knop levert je standaardrapportages die voldoen aan landelijke richtlijnen: essentiële verantwoordingsinformatie ligt dus binnen handbereik! Dat schept tijd en ruimte voor analyse en het verbeteren van beleid, waarbij de applicatie allerlei interessante ondersteuningsmogelijkheden biedt. De uitputting van budgetten analyseren of onderzoek doen naar de oorsprong van overschrijdingen? De Financieel App ondersteunt. Het is zelfs mogelijk om de gescande facturen te openen, zodat direct duidelijk is welke factuur bij welke boeking hoort.

De Financieel App wordt tijdens de implementatie rechtstreeks op het financiële bronsysteem aangesloten. De oplossing is beschikbaar voor AFAS Online, AFAS Profit, Exact Financials, Exact Globe en Exact Online. De applicatie biedt inzage in de verschillende financiële aspecten van je organisatie waaronder vermogens-, operationeel- en budgetbeheer en perioderesultaten.

Kom als bestuurder niet voor verrassingen te staan

De Financieel App is eenvoudig toe te spitsen op de rol van verschillende gebruikers. Als bestuurder, financieel manager of controller krijg je met de Financieel App inzage in financiële gegevens van de hele instelling. Budgethouders krijgen alleen die kostenplaatsen en kostendragers te zien waar zij verantwoordelijk voor zijn. Met autorisaties kunnen bovendien schermen in- of uitgeschakeld worden.

INFORMATIE AANVRAGEN

 Bekijk ook: