Skip navigation MENU

SHRM App

Hoe ziet je leerlingenbestand er over drie jaar uit en wat betekent dat voor de personele keuzes die je nu maakt? De SHRM App helpt dergelijke complexe vraagstukken over strategische keuzes in het personeelsbeleid te beantwoorden. Van ‘bevoegd gegeven lessen’ tot een prognose van de personeelsbehoefte voor de komende vijf jaar: de SHRM App maakt het inzichtelijk.

De SHRM App is een strategische oplossing die je helpt een toekomstbestendig personeelsbeleid te voeren. Deze applicatie combineert gegevens uit de HR App, de Onderwijs Analyse App en DUO om informatie te geven over twee thema’s: strategische personeelsplanning en bevoegdheden.

Strategische Personeelsplanning

Het SPP-gedeelte geeft een beeld van de toekomstige personeelsbehoefte. Om dit beeld samen te stellen, combineert de applicatie gegevens over uitstroom met een prognose van leerlingaantallen. Hierbij kun je kiezen uit verschillende scenario’s zoals de standaard DUO-prognose, een berekening op basis van een gewogen belangstellingspercentage of een scenario dat je zelf hebt ontwikkeld. Zo krijg je een evenwichtig en betrouwbaar beeld van verwachte leerlingaantallen. Bovendien voorkom je te hoge verwachtingen door opeenstapeling van positieve prognoses per locatie.

Bevoegdheden en beleidskeuzes

Wat voorheen een arbeidsintensieve en tijdrovende steekproef was, maakt de SHRM App nu mogelijk in een handomdraai. Het aandeel ‘bevoegd gegeven lessen’ vormt een belangrijk onderdeel van de SHRM App. Binnen enkele muisklikken geeft de applicatie je nu realtime informatie en een compleet beeld van de bevoegdheden binnen jouw school. Zo maakt de applicatie de effecten van beleidskeuzes direct zichtbaar en krijg je handvatten om zo nodig je beleid verder bij te sturen.

 

INFORMATIE AANVRAGEN

Bekijk ook: