Als gevorderde gebruiker heb je veel overzichten en analyse mogelijkheden leren kennen van de Onderwijs Analyse App en de Onderwijs Resultaten App. Als je eenmaal hebt uitgevonden hoeveel mogelijkheden er zijn, is het de kunst om het terug te brengen tot wat nodig is op school en het gebruik van de informatie op gang te brengen. Tijdens de cursus datacoach of datageïnformeerde kwaliteitscultuur heb je hier een aanzet voor gekregen in de vorm van de kwaliteitskalender. Tijdens deze cursus werk je met andere scholen een eigen kwaliteitskalender uit om het cyclisch werken met datafeedback op school zichtbaar te maken en de kwaliteitsimpuls te borgen.
Tijdens deze cursus leer je om een eigen kwaliteitskalender op te stellen die recht doet aan de situatie op jouw school. Je leert om de informatiestromen te plannen in een schooljaar. Daarbij leg je ook vast wie de data beschikbaar maken en voor wie de informatie relevant is. Ook denk je na tijdens welke kwaliteitsgesprekken data relevant is om bij de reflectie te betrekken. We werken daarbij ook aan de PDCA cyclus:
We kijken hierbij breder dan enkel de informatie uit de Onderwijs Analyse App en de Onderwijs Resultaten App. Ook behandelen we de mogelijkheden van Vensters voor Verantwoording, het Internetschooldossier van de Inspectie, de gesprekkencyclus, verplichte onderzoeken, kwaliteit van lessen etc. Aan de hand van voorbeelden van kalenders, documenten, planningen en de communicatie werk je een schooleigen kalender uit die alle informatiestromen bevat om aan onderwijskwaliteit te kunnen werken.
Deze cursus is bedoeld voor gevorderde deelnemers die werken met de Onderwijs Analyse App en Onderwijs Resultaten App. Het leernetwerk is een mooi vervolg op de cursus Datacoach of Datageïnformeerde kwaliteitscultuur.
Onderstaande onderwerpen komen tijdens drie cursusmomenten aan bod:
We stellen geen eisen aan de studietijd buiten de bijeenkomsten. Dit is afhankelijk van de vragen die op je school leven, je bepaalt zelf wat hiervan voor jou waardevol is en waar je tijd in investeert. De meeste deelnemers besteden ongeveer een dagdeel naast iedere bijeenkomst aan het uitwerken van de eigen kalender en documenten.
Je dient tijdens de cursus te beschikken over een inlogaccount voor de Onderwijs Analyse App en Onderwijs Resultaten App, omdat je tijdens de bijeenkomsten direct analyses maakt.
De cursus Cyclisch werken met de kwaliteitskalender wordt in drie dagdelen gegeven.
Houd onze website in de gaten voor nieuwe data of neem hierover contact met ons op.
€ 995,- per persoon voor drie dagdelen. Dit bedrag is vrijgesteld van BTW. Onze ervaring leert dat het opleiden van meer collega’s per school zeer effectief is. Daarom wordt de cursus voor een tweede of derde cursist van dezelfde school met korting aangeboden, mits je samen – gelijktijdig – dezelfde cursus volgt. Diegene betaalt in dat geval € 795,- per persoon voor drie dagdelen, vrij van BTW. Doorgang van deze training vindt plaats bij voldoende inschrijvingen. Wil je met meer dan 3 collega’s deze cursus volgen, dan is wellicht een training op locatie passender. Neem hiervoor contact met ons op.
Heb je vragen? Neem contact met ons op, bel 085 018 51 50 of mail naar info@tignl.eu