Skip navigation MENU

Verdiepende analyses voor gevorderden

Als gevorderde gebruiker heb je veel overzichten en analysemogelijkheden leren kennen van de Onderwijs Analyse App en de Onderwijs Resultaten App. Toch zijn er vaak nog veel meer mogelijkheden om analyses te maken of onderzoeksvragen uit te werken. Tijdens deze cursus werk je met andere scholen samen om verdiepende analyses te maken voor het doen van onderzoek op school. Zo leer je ook waar andere scholen mee bezig zijn. Als TIG inspireren wij je graag door je mee te nemen langs de onderzoeken die wij op scholen uitvoeren.

Leerdoel

In deze cursus leer je de onderzoeksvragen kennen die op de scholen leven. De cursusleiders maken voor veel scholen in het land analyses en die ervaring kan je helpen om het wiel niet opnieuw uit te hoeven vinden. Doordat we met de onderzoeksvragen van de scholen aan de slag gaan, leer je de verdiepende analysemogelijkheden van de Onderwijs Analyse App en Onderwijs Resultaten App kennen. Uiteraard is er ruimte voor samenwerking met andere scholen en je eigen onderzoeksvragen.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor gevorderde deelnemers die werken met de Onderwijs Analyse App en Onderwijs Resultaten App. De cursus is een vervolg op de cursus Datacoach of Datageïnformeerde kwaliteitscultuur.

Onderwerpen

 • We werken aan de hand van de onderzoeksvragen van de deelnemers aan de cursus. Onderstaand laten we alvast zien wat er tijdens de drie bijeenkomsten aan bod kan komen:
 • Uitwisseling van onderzoeksvragen, aanpak en rapportages met collega’s van andere scholen.
 • De cirkel van onderzoek: hoe pak je een onderzoek aan op school? Wat zijn statistisch gezien de do’s en don’t bij onderzoek op school?
 • Het ophalen van de onderzoeksvraag. Hoe maak je de onderzoeksvraag smart? Wat is de beste aanpak? Van vraagstelling, naar aanpak, methode en concrete vervolgstappen.
 • Gevorderde analyses (cijfervergelijkingen, cohorten, eigen rapportages maken, prognose onderwijsresultatenmodel).
 • Leer meer over de onderzoeken die TIG voor het onderwijs uitvoert en hoe je als school zelf een start kunt maken met:
  • Loopbaanonderzoek, het volgen van cohorten
  • Grip op kansrijke plaatsing
  • De ideale balans van de inspectie indicatoren op school
 • Werken met open data. Welke open data zijn beschikbaar en wat kan je daar op school mee?
 • Magister als bronsysteem: wat zijn de mogelijkheden om de data te verrijken?
 • En uiteraard ruimte voor werken aan eigen onderzoeksvragen van school.

Studiebelasting

We stellen geen eisen aan de studietijd buiten de bijeenkomsten. Dit is afhankelijk van de onderzoeksvragen die op je school leven. Je bepaalt zelf wat hiervan voor jou waardevol is en waar je tijd in investeert. De meeste deelnemers besteden ongeveer een dagdeel naast iedere bijeenkomst aan zelfstudie en de opdrachten.

Deelname-eisen

Je dient tijdens de training te beschikken over een inlogaccount voor de Onderwijs Analyse App en Onderwijs Resultaten App, omdat je tijdens de bijeenkomsten direct analyses maakt.

Duur

De cursus Verdiepende analyses voor gevorderden wordt in drie dagdelen gegeven.

Datum/tijd/locatie

Een nieuwe reeks wordt binnenkort ingepland. De eerstvolgende start is naar verwachting in het najaar van 2024.

Prijs

€ 995,- per persoon voor drie dagdelen. Dit bedrag is vrijgesteld van BTW. Onze ervaring leert dat het opleiden van meer collega’s per school zeer effectief is. Daarom wordt de cursus voor een tweede of derde cursist van dezelfde school met korting aangeboden, mits je samen – gelijktijdig – dezelfde cursus volgt. Diegene betaalt in dat geval € 795,- per persoon voor drie dagdelen, vrij van BTW. Doorgang van deze training vindt plaats bij voldoende inschrijvingen. Wil je met meer dan 3 collega’s deze cursus volgen, dan is wellicht een training op locatie passender. Neem hiervoor contact met ons op.

CURSUS OP LOCATIE AANVRAGEN

Contact

Heb je vragen? Neem contact met ons op, bel 085 018 51 50 of mail naar info@tignl.eu

Terug naar trainingskalender